ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

20-25.09.2017, 6 ημέρες, Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα


ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Αναχώρηση 20 Σεπτεμβρίου 2017                    6ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή

1η μέρα, 20/9/2017 - Τετάρτη: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και αναχώρηση για την Άγια Πόλη της Ιερουσαλήμ.  Καθ`οδόν θα προσκυνήσουμε στη Λύδα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Φτάνοντας στα Ιεροσόλυμα, θα περπατήσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου (Πραιτώριο, οικία Ιωακείμ & Άννης, Λιθόστρωτο, Φυλακή Αποστόλου Πέτρου) για να φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε στον φρικτό Γολγοθά όπου σήμερα υπάρχει διαμορφωμένος ναός. Θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, όπου ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος απέθεσαν το Πανάγιο Σώμα Του Κυρίου, αφού Το κατέβασαν από το Σταυρό. Λίγα μέτρα πιο πέρα δεσπόζει το Ιερό Κουβούκλιο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο Του Κυρίου μας. Θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: Μη μου Άπτου, των Κλαπών, του Λογγίνου του Εκατόνταρχου, Διαμερίσαντο τα ιμάτιά μου, του Ακάνθινου Στεφάνου, το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να πάρουμε ευχή από τον Πατριάρχη (εφόσον είναι δυνατόν). Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.    

2η μέρα, 21/9/2017 - Πέμπτη: Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση από Βηθλεέμ για την περιοχή της ΤΙΒΕΡΙΑΔΑΣ.  Θα επισκεφθούμε το Θαβώριο Όρος που στη κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, τη Ναζαρέτ όπου έζησε ο Κύριος τα παιδικά του χρόνια, εδώ θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Θα επισκεφθούμε την Κανά όπου ο Χριστός ευλόγησε το γάμο κι έκανε το πρώτο θαύμα της μετατροπής του νερού σε κρασί. Καταλήγοντας στη λίμνη της Τιβεριάδας θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και στη πόλη της Καπερναούμ τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.    

3η μέρα, 22/9/2017 - Παρασκευή: Μετά το πρωινό αναχωρούμε  για να επισκεφθούμε στη Βηθλεέμ το Ναό της Γέννησης που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης και να προσκυνήσουμε την Αγία Φάτνη.  Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στο χωριό των Ποιμένων και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Σάββα και την Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα για να επισκεφθούμε στο λόφο της Αγίας Σιών, το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Δαυίδ, και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Ελεύθερος χρόνος μέσα στη παλιά πόλη κι επιστροφή στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.   

4η μέρα, 23/9/2017 - Σάββατο: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Ιεριχώ όπου θα ανεβούμε στο Σαραντάριο Όρος και στη  συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (βρίσκεται η Συκομωρέα του Ζακχαίου). Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και επιστρέφοντας την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα, δείπνο, ξεκούραση και ώρα 23:00 αναχώρηση για ΑΓΡΥΠΝΙΑ στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.   

5η μέρα, 24/9/2017 - Κυριακή: Μετά  το πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για τα Ιεροσόλυμα όπου θα προσκυνήσουμε στη Γεσθημανή τον Τάφο της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε στον Κήπο της Γεσθημανής, στο Όρος των Ελαιών και θα ανεβούμε στην Ανάληψη όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο Ανάληψης του Κυρίου. Το μεσημέρι αναχωρούμε από τα Ιεροσόλυμα για να μεταβούμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ σημείο που συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα γυναίκα, μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής και βρίσκεται το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.    

6η μέρα, 25/9/2017 - Δευτέρα: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ για το αεροδρόμιο του ΤελΑβίβ. Αναχώρηση της πτήσης μας για επιστροφή στην Αθήνα, άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.    Η σειρά των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει
για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής.

Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα - Τελαβίβ - Αθήνα 
  • Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλος Καυσίμων 
  • Μεταφορές - Περιηγήσεις όπως ορίζει το πρόγραμμα εκδρομής
  • 5 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4****
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (5 Πρωινά & 5 Δείπνα)
  • Ελληνόφωνος - συνοδός ξεναγός στους Αγίους Τόπους
  • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο Όρος Θαβώρ και Άγιο Σάββα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης - φόροι - φπα

Δέν Περιλαμβάνονται: Ότι δέν αναφέρεται στα περιλαμβάνεται. 

Υπέυθυνη για πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: κα Μπέσσυ Μουσουλέα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3225159


Powered by NBW