ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

22-28.10.2017, 7 ημέρες, Άγιοι Τόποι - ΙεροσόλυμαΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ


Αναχώρηση 22 Οκτωβρίου 2017                          7ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή


1η μέρα, 22/10/2017, Κυριακή: Ώρα 09:00 συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, είσοδος 1 στο γκισέ της ELAL.  Ώρα 11:45 αναχώρηση με την πτήση της ELAL από Αθήνα. Ώρα 13:40 άφιξη στο ΤΕΛΑΒΙΒ και άμεση αναχώρηση για προσκύνημα στην Λύδδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλλων στη Γιάφα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη (εάν ο χρόνος το επιτρέπει). Στη συνέχεια ανεβαίνοντας βόρεια θα περάσουμε από το Καρμίλιο Όρος και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στη Λίμνη της Τιβεριάδας ή Γεννησαρέτ και στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.  

2η μέρα, 23/10/2017, Δευτέρα: Ώρα 07:00  αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφθούμε τα προσκυνήματα στη περιοχή της Γαλιλαίας ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος. Συνεχίζουμε στη Καπερναούμ όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Πέτρου & Παύλου. Διάπλους της λίμνης με παραδοσιακό πλοιάριο (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για την πόλη της Κανά όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη πόλη της Ναζαρέτ στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Όρος Θαβώρ όπου θα ανεβούμε στη κορυφή να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό των 10 λεπρών στο Μπουρκίν για να φτάσουμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ, μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, 24/10/2017, Τρίτη: Μετά το πρωινό  θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ για να ξεκινήσουμε το προσκύνημα μας στην Άγια Πόλη και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, και το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και τα παρεκκλήσια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συνάντηση με τον Πατριάρχη και συνεχίζουμε να περπατήσουμε στη Οδό του Μαρτυρίου, από τη Φυλακή Αποστόλου Πέτρου - Μονή Φακής, Φυλακή του Χριστού, Πραιτώριο, τον Οίκο Αγίων Ιωακείμ και Άννης, για να καταλήξουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και στη Γεσθημανή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Παναγίας, στον κήπο της Προδοσίας και Προσευχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα, 25/10/2017, Τετάρτη: Μετά το πρωινό αναχώρηση  για να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά και στην Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους. Συνεχίζουμε στην Ιεριχώ, όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και (εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει) θα επισκεφθούμε τη Νεκρά Θάλασσα και το Κουμράν. Επιστρέφοντας θα περάσουμε από τη Βηθανία όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και ξεκούραση. Ώρα 23:30 προαιρετική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο.  

5η μέρα, 26/10/2017, Πέμπτη: Μετά το πρωινό μας  αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα ακολουθήσει προαιρετική μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατον για τις γυναίκες). Επιστρέφοντας στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης, την Αγία Φάτνη και το Νάο που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο και το Σπήλαιο των Νηπίων. Θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων , το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (Πετζαλά) και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Θεοδόχου <<Κατά Μόνας>> πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ για δείπνο, διανυκτέρευση.   

6η μέρα, 27/10/2017, ΠαρασκευήΜετά το πρωινό  αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να ανεβούμε στο Όρος των Ελαιών (Ανάληψις του Κυρίου) όπου θα προσκυνήσουμε και θα επισκεφθούμε τη Μικρή Γαλιλαία και την Ιερά Μονή του Αγίου Ονουφρίου χτισμένη στον Αγρό του Κεραμέως, που αγοράστηκε με τα 30 αργύρια που επέστρεψε ο Ιούδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό στη Βηθσφαγή από όπου κατά την παράδοση ξεκίνησε ο Χριστός την είσοδο του στα Ιεροσόλυμα. Μέσα στα Ιεροσόλυμα θα επισκεφθούμε το Τείχος των Δακρύων και την Αγία Σιών όπου βρίσκεται ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός δείπνος) το σπίτι του Αγίου Ιωάννου, τόπος κοιμήσεως της Θεοτόκου και την Πατριαρχική Σχολή. Θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας, στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς, στη Ιερά Μονή Αγίου Ευθυμίου και Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.    

7η μέρα, 28/10/2017, Σάββατο: Μετά το πρωινό  αναχώρηση από το ξενοδοχείο για να προσκυνήσουμε πάλι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη για επισκέψεις, προσκυνήματα και αγορές προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του ΤΕΛΑΒΙΒ όπου θα πρέπει να έχουμε άφιξη ώρα 18:00 στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με αναχώρηση 20:45 για Αθήνα. Άφιξη ώρα 23:00 στο Ελ.Βενιζέλος.  


Ο ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό. 


Περιλαμβάνονται:
  • Όλες οι μεταφορές με λεωφορείο στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα. 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις ELAL AIRLINES                                                  22.10.2017,   ELAL,  ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ,   11:50-13:45                                            28.10.2017,   ELAL,  ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ,   20:45-23:00                                                
  • Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλος Καυσίμων
  • 1 Διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα σε ξενοδοχείο 4**** 
  • 5 Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** Superior 
  • Ημιδιατροφή ( 6 Πρωινά  &  6 Δείπνα )
  • Τοπικός Συνοδός-Ξεναγός στο Ισραήλ
  • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ και Άγιο Σάββα
  • Φιλοδωρήματα στους Αγίους Τόπους, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φόροι, Φπα

Δέν Περιλαμβάνονται: Τελεφερίκ για Σαραντάριο όρος, Προαιρετική βόλτα με καϊκι στη Λίμνη Τιβεριάδα.  

Σημαντική Σημείωση: Τα Διαβατήρια των συμμετεχόντων θα πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία ταξιδιού (τουλάχιστον έως 28 Απριλίου 2018)
Υπέυθυνη για πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: κα Μπέσσυ Μουσουλέα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3225159


Powered by NBW