ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους 24-30.06.2018


ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

7ημέρες Προσκυνηματική Εκδρομή,   24-30.06.2018


1η μέρα, Κυριακή, 24.06.2018:  Ώρα 04:30 συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, είσοδος 2 στο γκισέ της Alitalia. Ώρα 06:20 αναχώρηση με την πτήση 823 της Alitalia από Αθήνα με άφιξη 08:15 στο ΤΕΛΑΒΙΒ και άμεση αναχώρηση για να  προσκυνήσουμε στη Λύδδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη (εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλων στη Γιάφα και στη συνέχεια ανεβαίνοντας βόρεια θα περάσουμε από το Καρμίλιο Όρος όπου θα έχουμε μικρή στάση. Το απόγευμα θα φτάσουμε στη Λίμνη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ και στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.  


2η μέρα, Δευτέρα, 25.06.2018:  Ώρα 07:00 το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας προς το Όρος Θαβώρ όπου θα ανέβουμε στη κορυφή να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στην Κανά όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τα προσκυνήματα στη περιοχή της Γαλιλαίας και στη Λίμνη Γεννησαρέτ, ξεκινώντας από τη Καπερναούμ όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Πέτρου & Παύλου, συνεχίζοντας με τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος (Προαιρετικός Διάπλους της λίμνης με παραδοσιακό πλοιάριο). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα περάσουμε από το Χωριό Των 10 Λεπρών στο Μπουρκίν για να φτάσουμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ, μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση. 


3η μέρα, Τρίτη, 26.06.2018 Πρωινό και αναχώρηση από Βηθλεέμ για να ξεκινήσουμε το προσκύνημα μας στην Άγια Πόλη και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, και το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και τα παρεκκλήσια.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συνάντηση με τον Πατριάρχη (εφόσον είναι εφικτόν) και συνεχίζουμε να περπατήσουμε στη Οδό του Μαρτυρίου, από τη Φυλακή Αποστόλου Πέτρου-Μονή Φακής, Φυλακή του Χριστού, Πραιτώριο, τον Οίκο Αγίων Ιωακείμ και Άννης, για να καταλήξουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και στη Γεσθημανή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Παναγίας, στον κήπο της Προδοσίας και Προσευχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  


4η μέρα, Τετάρτη, 27.06.2018:   Μετά  το πρωινό αναχώρηση για να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά και στην Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους. Συνεχίζουμε στην Ιεριχώ, όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και (εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει) θα επισκεφθούμε τη Νεκρά Θάλασσα & το Κουμράν. Επιστρέφοντας θα περάσουμε από τη Βηθανία όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και ξεκούραση. Ώρα 23:30 προαιρετική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.  


5η μέρα, Πέμπτη, 28.06.2018:  Μετά  το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα ακολουθήσει προαιρετική μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Επιστρέφοντας στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης, την Αγία Φάτνη και το Ναό που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο και το Σπήλαιο των Νηπίων. Θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων, το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Πετζαλά (εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει) και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Θεοδόχου -Κατά Μόνας- (εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν) πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ για δείπνο, διανυκτέρευση.  


6η μέρα, Παρασκευή, 29.06.2018  Μετά  το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να ανεβούμε στο Όρος των Ελαίων (Ανάληψις του Κυρίου) όπου θα προσκυνήσουμε και θα επισκεφθούμε τη Μικρή Γαλιλαία και την Ιερά Μονή του Αγίου Ονουφρίου (εφόσον ο χρόνος και οι συνθήκες το επιτρέπουν) χτισμένη στον Αγρό του Κεραμέως, που αγοράστηκε με τα 30 αργύρια που επέστρεψε ο Ιούδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό στη Βηθσφαγή από όπου κατά την παράδοση ξεκίνησε ο Χριστός την είσοδο του στα Ιεροσόλυμα. Μέσα στα Ιεροσόλυμα θα επισκεφθούμε το Τείχος των Δακρύων και την Αγία Σιών όπου βρίσκεται ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) το σπίτι του Αγίου Ιωάννου, τόπος κοιμήσεως της Θεοτόκου και την Πατριαρχική Σχολή. Θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας και Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.  


7η μέρα, Σάββατο, 30.06.2018:   Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο του Ισραήλ (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν). Ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για αγορές και να προσκυνήσουμε πάλι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο, προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του ΤΕΛΑΒΙΒ, άφιξη στο αεροδρόμιο έως τις 17:15 για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα με αναχώρηση 19:55. Άφιξη στο Ελ.Βενιζέλος ώρα 22:05, τέλος εκδρομής.  Σημείωση: Ο ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό. 


Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Alitalia, φόρους αεροδρομίου & επίναυλο καυσίμων
          24.06.2018    ALITALIA 823    ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ  Αναχώρηση 06:20 - Άφιξη 08:15
          30.06.2018    ALITALIA 822    ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ  Αναχώρηση 19:55 - Άφιξη 22:05
  • Όλες οι Μεταφορές με λεωφορείο στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
  • 1 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα
  • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Βηθλέεμ
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό & Δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία)
  • Τοπικός Συνοδός-Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
  • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο Όρος Θαβώρ
  • Φιλοδωρήματα, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ  


Δεν Περιλαμβάνονται (πληρώνονται επι τόπου): Τελεφερίκ για Σαραντάριο Όρος, Προαιρετική βόλτα με καϊκι στη Λίμνη Τιβεριάδα, και οτιδήποτε άλλο επιπλέον δεν αναφέρεται ώς ανωτέρω. 


Προσοχή: Για το ταξίδι απαιτείται Διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να ισχύει 6 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού (δηλαδή να ισχύει τουλάχιστον έως 30.12.2018).


Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες
κ. Μουσουλέα - 2103225159 (Εσωτερικό 101)

Powered by NBW