ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους 10-15.05.2018


ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

6ημέρες Προσκυνηματική Εκδρομή,   10-15.05.2018


1η μέρα, Πέμπτη, 10.05.2018:  Ώρα 04:30 συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, είσοδος 2 στο γκισέ της Alitalia. Ώρα 06:20 αναχώρηση με πτήση της Alitalia από Αθήνα με άφιξη 08:15 στο αεροδρόμιο του ΤΕΛΑΒΙΒ και άμεση αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Φτάνοντας στην Αγία Πόλη, θα ξεκινήσουμε το προσκύνημα μας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Καθώς μπαίνουμε στο Ναό αμέσως δεξιά ανεβαίνουμε στον φρικτό Γολγοθά όπου σήμερα υπάρχει διαμορφωμένος ναός. Θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, όπου ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος απέθεσαν το Πανάγιο Σώμα του Κυρίου, αφού Το κατέβασαν από το Σταυρό. Λίγα μέτρα πιο πέρα δεσπόζει το Ιερό Κουβούκλιο με τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: Μη μου Άπτου, Των Κλαπών, του Λογγίνου του Εκατοντάρχου, Διεμερίσαντο τα ιμάτια μου, του Ακάνθινου Στεφάνου, το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Το απόγευμα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.   


2η μέρα, Παρασκευή, 11.05.2018:  Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Σήμερα θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Θεοτόκου στον Κήπο της Γεσθημανής, θα επισκεφθούμε την Εκκλησία των Εθνών στο Όρος των Ελαιών, και θα προσκυνήσουμε στον τόπο της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου όπου και ο Τόπος μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος και από εκεί θα εισέλθουμε πάλι στην Αγία Πόλη να περπατήσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου (Πραιτώριο, οικία Ι.Μ. Ιωακείμ & Άννης, Λιθόστρωτο, Φυλακή Αποστόλου Πέτρου) για να φτάσουμε και πάλι στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και εφόσον είναι εφικτό θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο για συνάντηση με τον πατριάρχη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών που βρίσκεται ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.  


3η μέρα, Σάββατο, 12.05.2018 Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Προφήτη Ελισαίου με την Συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου (Αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα) και στην Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας θα κάνουμε στάση στη Βηθανία για να προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Μαρίας και Μάρθας και στον Τάφο του Λαζάρου. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και ξεκούραση. Ώρα 23:00 αναχώρηση για Αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.   


4η μέρα, Κυριακή, 13.05.2018:   Μετά  το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να προσκυνήσουμε στη Βασιλική της Γέννησης στο Σπήλαιο την Αγία Φάτνη και το σπήλαιο των νηπίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων και θα συνεχίσουμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Σαμάρεια να προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.   


5η μέρα, Δευτέρα, 14.05.2018:  Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για Τιβεριάδα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώριο  Όρος στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια επίσκεψη στη Κανά για να προσκυνήσουμε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος είναι χτισμένος επάνω στα ερείπια του σπιτιού του Σίμωνα του Κανανίτη, όπου τελέστηκε ο γάμος της Κανά και να καταλήξουμε στη λίμνη της Τιβεριάδας όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και στη πόλη της Καπερναούμ τον Ι.Ναό Αγ.Αποστόλων κοντά στη λίμνη. Προαιρετικός διάπλους της λίμνης με παραδοσιακό πλοιάριο. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα επιστροφή στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο, δείπνο.   


6η μέρα, Τρίτη, 15.05.2018  Μετά  το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ για Ιεροσόλυμα. Τελευταίο προσκύνημα στο Ιερό Ναό της Αναστάσεως και επίσκεψη στα μοναστήρια στην Παλιά Πόλη όπως στην Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας και στην Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς, ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη για αγορές. Μεσημέρι αναχώρηση για το ΤΕΛΑΒΙΒ με μια στάση καθοδόν για προσκύνημα στη Λύδδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου και στην Ιόππη. Άφιξη στο αεροδρόμιο 3ώρες πριν την πτήση της επιστροφής μας με την ALITALIA με αναχώρηση 19:55 και άφιξη στην Αθήνα 22:05. Τέλος Εκδρομής. Σημείωση: Ο ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό. 


Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Alitalia, φόρους αεροδρομίου & επίναυλο καυσίμων
          10.05.2018    ALITALIA 823    ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ  Αναχώρηση 06:20 - Άφιξη 08:15
          15.05.2018    ALITALIA 822    ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ  Αναχώρηση 19:55 - Άφιξη 22:05
  • Όλες οι Μεταφορές με λεωφορείο στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
  • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Βηθλέεμ
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό & Δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία)
  • Συνοδός-Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
  • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
  • Φιλοδωρήματα, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ  


Δεν Περιλαμβάνονται (πληρώνονται επι τόπου): Τελεφερίκ για Σαραντάριο Όρος, Προαιρετική βόλτα με καϊκι στη Λίμνη Τιβεριάδα, άλλοι εισόδοι σε προσκυνήματα, και οτιδήποτε άλλο επιπλέον δεν αναφέρεται ώς ανωτέρω. 


Προσοχή: Για το ταξίδι απαιτείται Διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να ισχύει 6 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού (δηλαδή να ισχύει τουλάχιστον έως 15.11.2018).


Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες
κ. Μουσουλέα - 2103225159 (Εσωτερικό 101)

Powered by NBW