ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική εκδρομή στη Χίο 10-13.04.2018


ΧΙΟΣ

ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ - ΒΟΛΙΣΣΟΣ - ΛΑΓΚΑΔΑ - ΠΥΡΓΙ - ΜΕΣΤΑ - ΑΡΜΟΛΙΑ
ΚΑΜΠΟΣ - ΚΑΡΥΕΣ - ΝΕΑ ΜΟΝΗ - ΑΝΑΒΑΤΟΣ - ΑΥΓΩΝΥΜΑ

5ημέρες Προσκυνηματική Εκδρομή,   10-13.04.2018


1η μέρα, Τρίτη, 10.04.2018: Ώρα 20:00 συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση και τακτοποίηση στο πλοίο, και ώρα 21:00 απόπλους για την Χίο. 


2η μέρα, Τετάρτη, 11.04.2018: Ώρα 05:00 το πρωί, άφιξη στο λιμάνι της Χίου, επιβίβαση σε τοπικό λεωφορείο, μεταφορά στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τις βαλίτσες, πρωινό, και αναχώρηση για την πρώτη μας περιήγηση. Πρώτος μας σταθμός είναι η ΒΟΛΙΣΣΟΣ. Μικρή στάση και συνεχίζουμε για το μοναστήρι της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ, προστάτιδας της Χίου. Προσκύνημα και προαιρετική επίσκεψη στο σημείο που μαρτύρησε η Αγία, που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας και από το οποίο αναβλύζει ζεστό νερό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη βορειοανατολική ακτή του νησιού. Ενδιάμεση στάση στη Λήμνο ή στο Πυτιός για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας είναι η ΛΑΓΚΑΔΑ, από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της βόρειας Χίου. Πρόκειται για χωριό ναυτικών χτισμένο στην παραλία, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Μικρή στάση για καφέ και αναχώρηση για την πόλη της Χίου. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.  


3η μέρα, Πέμπτη, 12.04.2018 Μετά το πρωινό μας, περιήγηση στη Νότια Χίο, στα λεγόμενα Μαστιχοχώρια, όπου ευδοκιμεί η μαστίχα, παράγεται από το μαστιχοφόρο σχίνο, θαμνώδες δέντρο που καλλιεργείται μόνο στο νότιο τμήμα του νησιού. Πρώτος σταθμός είναι το ΠΥΡΓΙ, το μεγαλύτερο από τα μεσαιωνικά χωριά του νησιού, ίσως το πιο ενδιαφέρον από πλευράς λαογραφίας και αρχιτεκτονικής. Στην πλατεία του χωριού βρίσκονται, η μεγάλη εκκλσία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο Ναός των Αγίων Αποστόλων, ένα άριστα διατηρούμενο βυζαντινό μνημείο, μικρό αντίγραφο του καθολικού της Νέας Μονής, με θαυμάσιες τοιχογραφίες του ΙΓ αιώνα. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό χωριό των ΜΕΣΤΩΝ, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ώς διατηρητέο μνημείο. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Παλιού Ταιάρχη, με το περίφημο ξυλόγλυπτο τέμπλο (1833 μ.Χ.) που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του οικισμού. Στη συνέχεια φτάνουμε στο λιμάνι των Μεστών όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα. Στη συνέχεια φτάνουμε στα ΑΡΜΟΛΙΑ. Στην επιστροφή προς την πόλη της Χίου, περνάμε από τον ΚΑΜΠΟ της Χίου όπου θα κάνουμε μία μικρή στάση για να θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Ο Κάμπος, μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Χίου, συνιστά ένα μοναδικό οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το εξαίρετο φυσικό τοπίο με τα ιδιαίτερα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.   


4η μέρα, Παρασκευή, 13.04.2018:  Μετά  το πρωινό μας, ξεκινάμε από την πόλη της Χίου με κατεύθυνση προς τα δυτικά για να επισκεφθούμε τη βυζαντινή και μεσαιωνική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Μετά από 6 χλμ. περίπου περνάμε από το χωριό ΚΑΡΥΕΣ, φημισμένο για τα νερά των πηγών του, το κλίμα, την όμορφη θέα του, τον Κάμπο και τις απέναντι μικρασιατικές ακτές. Συνεζίζουμε για την ΝΕΑ ΜΟΝΗ, που θεωρείται ώς το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού και κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Για πολλούς αιώνες αποτέλεσε το θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο της Χίου, αφού το σεβάστηκαν και οι Γενοβέζοι και οι Τούρκοι. Επόμενος σταθμός είναι το μεσαιωνικό χωριό του ΑΝΑΒΑΤΟΥ, το οποίο απέχει 16 χλμ από την πόλη της Χίου και θεωρείται ο ΜΥΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Η φυσική οχύρωση και η θέση υποδηλώνουν ότι αρχικά χτίστηκε για αμυντικούς λόγους για τον έλεγχο των δυτικών ακτών την εποχή της πειρατείας. Μετά συνεχίζουμε την περιήγηση στο μεσαιωνικό χωριό των ΑΥΓΩΝΥΜΩΝ, με τα χαμηλά πέτρινα σπιτάκια και την εκκλησία στην πλατεία του χωριού. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή στη πόλη της Χίου. Μεταφορά στο λιμάνι, ελεύθερος χρόνος, επιβίβαση και τακτοποίηση στο καράβι και ώρα 22:30 απόπλους για το λιμάνι του Πειραιά. 


5η μέρα, Σάββατο, 14.04.2018: Ώρα 06:55 το πρωί, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, τέλος εκδρομής. 


Σημείωση: Ο αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό. 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε δίκλινο & τρίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο:
  • 245 €  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε κάθισμα αεροπορικού τύπου από & προς Χίο  
  • Επιβάρυνση ανά κρεβάτι σε 4-κλινη καμπίνα στο πλοίο:  + 40 €
  • Επιβάρυνση Μονόκλινου δωματίου στο ξενοδοχείο:        + 50 €

Περιλαμβάνονται
  - Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά προς Χίο, με δρομολόγιο Blue Star Ferries 
     Αναχώρηση  10.04.2018  - 21:00 ( άφιξη 11.04.2018 - 05:00 το πρωί) 
  - Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Χίο προς Πειραιά, με δρομολόγιο Hellenic Seaways 
    Αναχώρηση  13.04.2018  - 22:30 ( άφιξη 14.04.2018 - 06:55 το πρωί) 
  - Μεταφορές / Περιηγήσεις στη Χίο με καλό τοπικό λεωφορείο & έμπειρο οδηγό 
  - 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS 4* στη πόλη της Χίου
  - Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (3 πρωινά & 2 δείπνα)
  - Αρχηγός Εκδρομής, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φπα, Διόδια 

Δεν Περιλαμβάνονται (πληρώνονται επι τόπου): Εισόδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεαματικά πάρκα, και γενικά επισκεπτόμενους χώρους, γεύματα εκτός ξενοδοχείου, γεύματα στο πλοίο, χρήση του μίνι μπάρ στα δωμάτια, τηλεφωνήματα, προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα, και γενικά ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται. 

Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες
κ. Δημοπούλου Μαρκέλλα - 2103225159 (Εσωτερικό 109)
κ. Πενταλιού Νίκη        - 2103225159 (Εσωτερικό 108)
Powered by NBW