ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική εκδρομή στη Κύπρο 11-14.04.2018


ΚΥΠΡΟΣ


4ημέρες Προσκυνηματική Εκδρομή,  11-14.04.2018


1η μέρα, Τετάρτη, 11.04.2018:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση αναχώρησης για ΛΑΡΝΑΚΑ. Άφιξη στην Κύπρο και αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας. Προσκύνημα στον Ναό και τον τάφο του Αγίου Λαζάρου. Κατόπιν βόλτα στην κεντρική παραλία με τις Φοινικούδες. Άφιξη στη γραμμή ΑΤΤΙΛΑ. Αντικρίζουμε τα φυλάκια των Τούρκων, ερειπωμένα χωριά και προσφυγικούς συνοικισμούς. Αφού περάσουμε από τα κοκκινοχώρια, θα καταλήξουμε στη Δερύνεια. Εδώ θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και Σολωμού που θυσιάστηκαν το 1996. Λίγες εκατοντάδες μέτρα μπροστά μας η νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Συνεχίζοντας ο δρόμος μας φέρνει στο Παραλίμνι και από την τουριστική περιοχή Πρωταρά καταλήγουμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Αγίας Νάπας. Επίσκεψη στο Φράγκικο Μοναστήρι. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα και γεύμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.  


2η μέρα, Πέμπτη, 12.04.2018:  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη στον Τύμβο των Πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή (κοντά στη Μακεδονίτισσα). Προσκύνημα στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου είναι οι τάφοι των εκτελεσθέντων από τους Άγγλους αγωνιστών της Κυπριακής ελευθερίας. Θα δούμε και την Πράσινη γραμμή ΑΤΤΙΛΑ. Προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Ιωάννου (Καθεδρικός Ναός της Λευκωσίας - με όμορφες τοιχογραφίες), στον προαύλιο χώρο της Αρχιεπισκοπής, επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικού Αγώνος. Προαιρετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ξενάγηση της πρωτεύουσας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα και γεύμα στην Λαική Γειτονιά. Κατοπίν επίσκεψη στη Μονή Αγίου Ηρακλειδίου, στη Μονή Μαχαιρά και στη Μονή του Αγίου Μηνά στα Λεύκαρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

3η μέρα, Παρασκευή, 13.04.2018 Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για εκδρομή στα ορεινά θέρετρα Τροόδους. Λίγο πιο πέρα μας περιμένουν οι χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, το πιο ξακουστό θέρετρο της Μέσης Ανατολής. Μικρή στάση και συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τάφο του Εθνάρχη Μακάριου και προσκύνημα στη Μονή Κύκκου. Στη συνέχεια περνώντας από τον Πεδουλά-Πρόδρομο, ανηφορίζουμε προς το Τρόοδος. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, γεύμα και βόλτα και συνεχίζουμε για επίσκεψη στην Μονή Τροοδιτίσσης. Κατά την επιστροφή μας στη Λεμεσό, θα κάνουμε στάση στο Όμοδος Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού, όπου φυλάσσεται η Αγία Καννάβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στο Σταυρό, δωρεά της Αγίας Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  


4η μέρα, Σάββατο, 14.04.2018:  Μετά το πρωινό αναχώρηση απο το ξενοδοχείο. Μέσα από τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, περνώντας θα δούμε εξωτερικά τον πύργο των ιπποτών στο Κολόσσι, και συνεχίζουμε για το Ελληνορωμαϊκό Κούριο με τα Λουτρά και το αρχαίο θέατρο. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην Πέτρα του Ρωμηού, όπου κατά τη παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα. Μικρή στάση και συνεχίζουμε με επίσκεψη στη Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής και στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, όπου μαστιγώθηκε. Επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διόνυσου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα και γεύμα στο λιμάνι της Πάφου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροπλάνο, και πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στο Ελ.Βενιζέλος, τέλος εκδρομής. 


Σημείωση: Ο ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό. 


Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά Εισιτήρια οικονομικής θέσης, με φόρους αεροδρομίου, επίναυλο καυσίμων, βαλίτσα 20 κιλών (1)  ανά επιβάτη και χειραποσκευή 5 κιλών (1) ανά επιβάτη
          11.04.18,  Αθήνα - Λάρνακα,  09:15 - 10:55 
          14.04.18,  Λάρνακα - Αθήνα,  18:40 - 20:20  

  • Μεταφορές/Περιήγησεις με πολυτελές λεωφορείο και έμπειρο οδηγό
  • 3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* ή 4* στην Λεμεσό ή στη Λευκωσία
  • Ημιδιατροφή (3 Πρωινά & 3 Δείπνα στο ξενοδοχείο)
  • Επίσημος τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός 
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, φπα, διόδια 

Δεν Περιλαμβάνονται (πληρώνονται επι τόπου): Εισόδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεαματικά πάρκα, και γενικά επισκεπτόμενους χώρους, ποτά αναψυκτικά και νερά στα δείπνα, γεύματα εκτός ξενοδοχείου, χρήση του μίνι μπάρ στα δωμάτια, τηλεφωνήματα, προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα, και γενικά ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται. Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες
κ. Κουλιούρα Ελένη - 2103225159 (Εσωτερικό 110)

Powered by NBW