ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Συμφερούπολη - Σεβαστούπολη, Άγ. Λουκάς ο Ιατρός

1η Ημέρα: Αθήνα – Συμφερούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την Συμφερούπολη της Κριμαίας. Άφιξη στην Συμφερούπολη και μεταφορά στο ξενοδοχείο της διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα: Συμφερούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην Συμφερούπολη. Θα προσκυνήσουμε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του νεοφανούς Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας ή όπως αποκαλείται Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αγίου Λουκά (σήμερα παρεκκλήσι) και τον τάφο του, την πλατεία του Αγίου Λουκά με τον ανδριάντα του, το μουσείο καλών τεχνών και την Ιατρική Σχολή. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Μπαχτσίσεραϊ. Εδώ θα επισκεφθούμε το παλάτι του Χάνου και το Ελληνικό μοναστήρι Ουσπένσκι. Επίστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Συμφερούπολη – Γιάλτα – Λιβαδειά - Συμφερούπολη

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πόλη της Γιάλτας, μέσω μίας θαυμάσιας διαδρομής όπου πολύ εύκολα συνειδητοποιεί ο επισκέπτης πόσο δικαιολογημένη είναι η εμμονή των ηγετών της Ρωσίας και Ουκρανίας να απολαμβάνουν τις θερινές τους διακοπές εδώ. Θα επισκεφθούμε τον Ελληνικό ναό του Αγίου Θεοδώρου, τον Καθεδρικό Ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι και ακολούθως θα μεταφερθούμε στο παλάτι της Λιβαδειάς.Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη στάση για να θαυμάσουμε το παραμυθένιο κάστρο Swallow's Nest (Φωλιά του Χελιδονιού), σκαρφαλωμένο πάνω από τη θάλασσα σε έναν βράχο 38 μ. ύψους. Αναχώρηση από την Γιάλτα για την Συμφερούπολη, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Συμφερούπολη – Αρχ. Χερσώνα – Σεβαστούπολη - Συμφερούπολη

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την πανάρχαια Ιερά Μονή του Ίκερμαν, σκαλισμένη στα βράχια. Mόλις 3 χλμ. πριν από το κέντρο της Σεβαστούπολης θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Χερσώνας, της σπουδαίας πόλης των Ελλήνων από το 422 π.χ με το θαυμάσιο αρχαιολογικό της μουσείο, τα αρχαία τείχη, το στάδιο και το Ναό του Αγίου Βλαδήμηρου. Άφιξη στην μαρτυρική Σεβαστούπολη, η οποία σήμερα είναι και πάλι το σημαντικό λιμάνι της Κριμαίας, μία πόλη με ζωντάνια και δυναμική. Ο Ιερός Ναό της Αγίας Σκέπης, η παραλιακή λεωφόρος με τα θαυμάσια νεοκλασικά κτίρια, το Πανόραμα της Άμυνας της Σεβαστούπολης που ξυπνά μνήμες από τις ηρωικές μέρες του Κριμαϊκού πολέμου του 1854 (απεικονισμένο από τον μεγάλο Ρώσο ζωγράφο Rubo) και τέλος το κοντινό παραλιακό προάστιο της Mπαλακλάβα, αριστοτεχνικά κτισμένο στο ομώνυμο στενό κολπίσκο θα πλαισιώσουν την γνωριμία μας με την πόλη. Το απόγευμα αργά επιστροφή στην Συμφερούπολη, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Συμφερούπολη – Θεοδοσία - Τόπλοβκα - Τσερνοπόλιε – Συμφερούπολη

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την ανατολική πλαυρά της Κριμαίας όπου θα επισκεφθούμε την παλαιά και τη νέα πόλη της Θεοδοσίας, που ιδρύθηκε από Έλληνες και σήμερα είναι ένα δημοφιλές θέρετρο. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και θα επισκεφθούμε το μουσείο με τις θαλασσογραφίες του Αϊβαζόφσκι. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Τόπλοβκα και θα καταλήξουμε στο Ελληνικό χωριό Τσερνοπόλιε. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Ελένης και το Ελληνικό μουσείο του πολιτιστικού κέντρου «Καρατσόλ». Το απόγευμα αργά επιστροφή στην Συμφερούπολη, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Συμφερούπολη – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο της Συμφερούπολης και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys