ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική εκδρομή στήν Ακριτική Σύμη του Κοινωνικού Κέντρου `Αντιγόνη Ζουρούδη` με το Himalaya Travel

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ακριτική Σύμη του Κοινωνικού Κέντρου <<Αντιγόνη Ζουρούδη>> 

.. με το Himalaya Travel

…Μία ομάδα 30 ατόμων μέλη και φίλοι του Κοινωνικού Κέντρου Αντιγόνη Ζουρούδη επισκέφθηκαν το ακριτικό νησί της Σύμης.  Και η επίσκεψη δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού η Πρόεδρος και το Δ.Σ. αποδέχθηκαν την επίσημη πρόσκληση των Συμιανών σωματείων. Οι γυναίκες του Ζουρούδειου θεώρησαν την πρόσκληση τιμητική αλλά συνάμα και ιδιαίτερη πρόκληση να δουν από κοντά τη γενέτειρα της ιδρύτριας του Σωματείου και τα μέρη εκείνα όπου η μητέρα της η Αντιγόνη Ζουρούδη και Μάνα όλης της Δωδεκανήσου έδωσε τον αγώνα για την Ελευθερία του τόπου τους. Η επίσκεψη λοιπόν συνδυάστηκε με τον εορτασμό της απελευθέρωσης, την επέτειο με την υπογραφή της παράδοσης της Σύμης από τους Γερμανούς στους Συμμάχους στις 8 Μαίου του 1945. Η επέτειος αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός του Νοτίου Αιγαίου με επίσημες αντιπροσωπείες από όλα τα νησιά και την Αθήνα, στρατιωτική και μαθητική παρέλαση και επετειακούς πολιτιστικούς εορτασμούς.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος συνοδευόμενος από τους αρχηγούς όπλων. Η Πρόεδρος κα Ντ. Καλλιοντζή κατά τη διάρκεια της τελετής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη της Αντίγονης Ζουρούδη κι έγινε αποδέκτης του θερμότερου χειροκροτήματος των συγκινημένων Συμιανών. Η Αντιγόνη Ζουρούδη αποτελεί για τον τόπο αυτό ένα σύμβολο ελευθερίας και αγώνων.  Πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση με τις συνεχείς διπλωματικές της σχέσεις αλλά παράλληλα δεν εγκατέλειψε ποτέ τις προσπάθειες της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου του τόπου και ειδικότερα των μικρών παιδιών. Ως ελάχιστο φόρο τιμής η κεντρική πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη του νησιού φέρει το όνομα της. 

Όσον αφορά στην εκδρομή τα μέλη του Ζουρούδειου γύρισαν στο Χολαργό κατενθουσιασμένα από αυτή την ακριτική περιοχή της Ελλάδας με τα έντονα χρώματα τόσο της αρχιτεκτονικής, όσο και της ποικιλομορφίας της φύσης. Ξεναγήθηκαν σε Ρόδο και Σύμη. Επισκέφθηκαν τον θαυματουργό Ταξιάρχη Μιχαήλ στον Πανορμίτη, τον Άγιο της Δωδεκανήσου όπου τέλεσαν αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των φίλων του Σωματείου. Το Προεδρείο είχε σειρά επαφών με τα Δωδεκανησιακά σωματεία της Μέλισσας, της Ένωσης Γυναικών Σύμης κ.ά. Ενώ η ίδια η Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι της Ρόδου Ίριδα και στον ιστορικό-δημοσιογράφο κ. Θεοφάνη Μπογιάνο αποδεχόμενη την πρόσκληση του. 

Αυτό όμως που θα τους μείνει αξέχαστο κατά κοινή ομολογία ήταν η ζεστασιά της φιλοξενίας από τους συγγενείς της οικογένειας Ζουρούδη που τους καλοδέχτηκαν σαν τους μακρινούς συγγενείς από την Αθήνα. Άνθρωποι που πραγματικά έβγαζαν με την αύρα τους την κληρονομιά του ονόματος που κουβαλάνε. Η αποστολή από το Κοινωνικό Κέντρο Αντιγόνη Ζουρούδη έζησε και ζωντανά το σεβασμό και την εκτίμηση που χαίρει το όνομα στην περιοχή Δωδεκανήσου. 


Κι επειδή πραγματικά ήταν ένα άρτια οργανωμένο ταξίδι που τα συνδύασε στην κυριολεξία όλα, επιστρέφοντας τους περίμενε και η έκπληξη από την εισφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Ιμαλάια, με το οποίο συνεργάστηκαν των 400 € υπέρ των αναγκών του Σωματείου. 


Το τερπνόν μετά του ωφελίμου εν τοις πράγμασι! 




 



http://www.myxolargos.gr/eidiseis/13235-apo-to-xolargo-stin-akritiki-symi

on 19 Μαΐου 2015.

Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys