ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Κύπρος, Η Νήσος Των Αγίων


Κύπρος, Η Νήσος Των Αγίων


1η μέρα, Αθήνα - Λάρνακα - Λεμεσός:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έλεγχος εισιτηρίων και επίβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής Ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Στ τον Σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η Εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στήν Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για Λεμεσό, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η μέρα, Λεμεσός - Όρος Τρόοδος - Μονή Κύκκου - Λεμεσός:  Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Κύπρο. Θα περιηγηθούμε στα καταπράσινα θέρετρα, σε μία μαγευτική διαδρομή από πευκοδάσος, ενώ προχωρώντας θα δούμε να ξεφυτρώνουν τα γραφικά χωριά του Τρόοδους, τις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη, τον Πεδουλά, τον Πρόδρομο. Φτάνοντας στο χωριό Τρόοδος θα κάνουμε μία σύντομη στάση στην πλατεία για φωτογραφίες στο πανοραμικό τοπίο της οροσειράς. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Κύκκου. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής όπου θα δούμε το εντυπωσιακό τέμπλο. Εδώ βρίσκεται η γνωστή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου που κατά μία παράδοση αγιογραφήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Επίσης θα επισκεφθούμε το εκκλησιαστικό μουσείο που βρίσκεται εντός της Μονής. Λίγο παραπάνω βρίσκεται η τοποθεσία Θρονί της Παναγιάς όπου δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας, αλλά και ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Έπειτα θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό την Κακοπετριά, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το γέυμα μας (προαιρετικά) σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Λεμεσός - Λευκωσία - Λεμεσός:  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού, την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, το Στρατιωτικό Κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή  των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Στο χώρο αυτό, είναι θαμμένα κάτω από τον Τύμβο τα συντρίμμια του αεροσκάφους που καταρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την εισβολή των Τούρκων. Περνώντας από την πράσινη γραμμή, θα φτάσουμε στα Φυλακισμένα Μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά την διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955 - 1959 οι εννέα απαγχονισθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννέα ήρωες. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος ακολουθώντας τα Βενετσιάνικα Τείχη θα καταλήξουμε στην Λαϊκή Γειτονιά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια στη Λήδρα και να γευματίσουμε (προαιρετικά) σε τοπική ταβέρνα. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.    

4η μέρα, Λεμεσός - Πάφος - Λεμεσός: Πρωινό και αναχώρηση για τα δυτικά της Κύπρου. Πρώτος σταθμός μας θα είναι ο Πύργος Των Ιπποτών στο Κολόσσι, χτίστηκε αρχικά τον 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα και ανήκε στο Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ και αποτελούσε διοικητικό τους κέντρο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας περνώντας από την περιοχή όπου παράγεται το γνωστό κρασί της Κύπρου, η Κουμανταρία και ο δρόμος μας φέρνει στο αρχαίο θέατρο Κούριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα π.χ. και ήταν μία σημαντική αρχαία πόλη - βασίλειο, από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές τής Κύπρου. Από εκεί κατευθυνόμαστε στην Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά την μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η Αφροδίτη. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό την Πάφο. Εδώ θα επισκεφθούμε τους Τάφους των Βασιλέων που οφείλουν το όνομα τους στην μεγαλοπρέπεια τους και όχι στο γεγονός ότι σ` αυτούς ενταφιάστηκαν βασιλείς. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της Κάτω Πάφου όπου θα ξεναγηθούμε στα Ψηφιδωτά της Πάφου. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά), κατόπιν ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.   

5η μέρα, Λεμεσός - Αγία Νάπα - Λεμεσός:  Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Για όσους θελήσουν θα υπάρξει αναχώρηση για εκδρομή στην Αγία Νάπα. Κατά την διαδρομή μας θα περάσουμε από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, όπου συνυπάρχουν αρμονικά ΕλληνοΚύπριοι και ΤουρκοΚύπριοι και θα φτάσουμε στην Δερύνεια, όπου από το παρατηρητήριο θα δούμε το σημείο όπου σκοτώθηκαν από τους Τούρκους τα δύο παλικάρια το 1996, καθώς και τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Θα συνεχίσουμε για την Αγία Νάπα, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.      

6η μέρα, Λεμεσός - Λάρνακα - Αθήνα: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση αποσκευών, μεταφορά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έλεγχος εισιτηρίων, επιβίβαση στο αεροπλάνο και επιστροφή στην Αθήνα. Τέλος Εκδρομής.



Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys