ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

5 ημέρες εκδρομή, Κίεβο - η Μητέρα της Ρωσικής Ορθοδοξίας


ΚΙΕΒΟ .. η Μητέρα της Ρωσσικής Ορθοδοξίας


Προσκυνηματική Αεροπορική Οδική Εκδρομή - 5 ημέρες

1η Μέρα, Αθήνα - Κίεβο:  Η προσκυνηματική εκδρομή στο Κίεβο, ξεκινάει με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση πτήσης για το Κίεβο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Καθ' οδόν θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη του Κιέβου - αποκαλούμενη Μητέρα των Ρωσικών πόλεων. Η πλεονεκτική γεωγραφική και στρατηγική θέση του Κιέβου επάνω στους λόφους που δεσπόζουν στις όχθες του Δνειπέρου, από τον οποίο διερχόταν ο περίφημος δρόμος «από τους Βαραγκούς στους Έλληνες», βοήθησε να γίνει τον 9ο αι. η πόλη αυτή πρωτεύουσα της Κιεβικής Ρωσίας. Έπαιξε πολύ σοβαρό ρόλο στην ανάπτυξη του αρχαίου Ρωσικού πολιτισμού, στην δημιουργία της σλαβικής γραφής, της λογοτεχνίας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.



2η Μέρα, Κίεβο:  Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Κίεβο. Θα δούμε την κεντρική λεωφόρο Χρετσάτικ, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, την Χρυσή Πύλη που το 11ο αι. ήταν η κύρια είσοδος στην πόλη, την οδό Σεβτσένκο, το Θέατρο όπερας, το Μοναστήρι του Αγ.Μιχαήλ και θα επισκεφθούμε το περίφημο Ναό της Αγίας Σοφίας που κτίστηκε το 1037 στην περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της Κιεβικής Ρωσίας. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στην γραφική οδό Αντρέγιεφσκι, έναν από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς δρόμους του Κίεβου που ευημερεί χάρη στη μοναδική του τοπολογία, αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία και ακόμη χάρη στα πολλά καταστήματα, πολυτελή εστιατόρια και τις μικρές γκαλερί που εκθέτουν πίνακες και γλυπτά Ουκρανών καλλιτεχνών. Ένα από τα σημαντικά μνημεία του πεζοδρόμου είναι η μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Ανδρέα. Η ιδέα για την κατασκευή της εκκλησίας ήταν της Ρωσίδας τσαρίνας Ελισάβετ. Σύμφωνα με μύθο, κάποτε υπήρχε θάλασσα στη θέση του Δνείπερου. Όταν ο Αγ. Ανδρέας ήρθε στο Κίεβο και έβαλε το σταυρό εκεί όπου τώρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα η θάλασσα χάθηκε. Το μοναδικό κομμάτι της θάλασσας που υπάρχει ακόμη βρίσκεται κάτω από τους λόφους του Κιέβου. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες γιατί όπως λέει ο μύθος όταν χτυπήσει η πρώτη καμπάνα το νερό θα ζωντανέψει και θα πλημμυρίσει την αριστερή πλευρά του Κιέβου. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην γραφική πόλη. Θα ξεναγηθούμε στην Κάτω Πόλη, Ποντίλ, μια από τις παλιότερες γειτονιές του Κιέβου και κάποτε εμπορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε το Εθνικό πανεπιστήμιο του Κιέβου, το σιντριβάνι του Samson, τις πλατείες Kontraktova και Poshtova και το τελεφερίκ του Κιέβου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.



3η Μέρα, Κίεβο - Νέζιν - Κίεβο:  Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη Νέζιν, κάποτε «Ελληνική» πόλη της Ουκρανίας. Θα δούμε ιστορικά μνημεία που σχετίζονται με την Ελληνική παρουσία στην πόλη που άκμασε στον 17-19 αι. χάρη σε ενεργό έργο της Ελληνικής κοινωνίας: την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ (1719-1729), την εκκλησία των Αγίων Πάντων (1786), το Ελληνικό δημαρχείο (1785), δύο σχολεία, το παλιότερο φαρμακείο της πόλης (1777) που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Μετά την ξενάγηση επιστροφή στο Κίεβο. Το βράδυ ελεύθερο για προαιρετικές πολιτιστικές εξορμήσεις (μπαλέτο, όπερα, τοπικό εστιατόριο κ.α.). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.



4η Μέρα, Κίεβο:  Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι Πετσέρσκαγια Λαύρα που ιδρύθηκε από τον Έλληνα μοναχό του Αγίου όρους Αντώνιο. Θα επισκεφθούμε της Αγίες σπηλιές όπου βρίσκονται λείψανα των οσίων, θα ακούσουμε για την ιστορία της Λαύρας και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μινιατούρας, μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση μικρογραφιών του σύγχρονου ουκρανού γλύπτη Νικολάου Σιαντρίστιϊ. Η ζωή του μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από το παραμύθι του Γκιούλιβερ. Ως σύγχρονος γίγαντας, ο ανατρεπτικός μάστορας ζει στη δική του λιλιπούπολη: έναν μικρόκοσμο νανογλυπτών που ακροβατούν στο μάτι της βελόνας και είναι ορατά μόνο στον φακό του μικροσκοπίου. Το μεσημέρι προαιρετική κρουαζιέρα με το καραβάκι στον Δνείπερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσουμε την πόλη του Κιέβου. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία για να επισκεφτούμε όπως μουσεία, όμορφες καφετέριες που σερβίρουν ωραίο ζεστό τσάι, θέατρα και βεβαίως μαγαζιά. Δείπνο και διανυκτέρευση.



5η Μέρα, Κίεβο - Αθήνα: Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση πτήσης για την Αθήνα.

Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys