ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλονιά: "Ο Παράδεισος του Ιονίου"

ΚεφαλονιάΣτη Κεφαλονιά το μόνο βέβαιο για τον επισκέπτη είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξει. Εκτός από ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον για καλοκαιρινές διακοπές, στην Κεφαλονιά θα βρείτε αξιοθέατα τα οποία θα ικανοποιήσουν κάθε ταξιδιωτική διάθεση και θα σας μαγέψουν. Το ταξίδι στη Κεφαλονιά ξεκινάει όπως είπαμε με το φυσικό περιβάλλον. Πρώτα απ' όλα με τις παραλίες της Κεφαλονιάς που είναι από μόνες τους μοναδικά αξιοθέατα. Το έντονο ανάγλυφο του νησιού έχει δημιουργήσει μερικές εκπληκτικές παραλίες. Σε κάθε στροφή του δρόμου θα βρίσκεστε μπροστά σε μια έκπληξη. Στη Κεφαλονιά θα βρείτε και πολλά σπήλαια. Σε μερικά από αυτά λόγω των ισχυρών σεισμών έχουν πέσει οι οροφές τους και έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα, όπως στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισάνης. Άλλα θα σας εντυπωσιάσουν με τον εξαίρετο διάκοσμο και την ακουστική τους όπως το σπήλαιο Δρογκαράτη. Στο ταξίδι σας στη Κεφαλονιά ο Αίνος στέκετε πάντα επιβλητικός σε όλες σας τις διαδρομές. Μια επίσκεψη στον Εθνικό δρυμό, αλλά και στο μουσείο της φυσικής ιστορίας, θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση και στην ανάγκη να κάνουμε όλοι μας ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε το περιβάλλον.

ΦισκάρδοΗ μονή του Άγιου Γεράσιμου είναι οπωσδήποτε ένα από τα αξιοθέατα που προσελκύει προσκυνητές από όλο το κόσμο. Προσπαθήστε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας εκεί την μια από τις δύο φορές που γιορτάζεται ο Άγιος. Η εμπειρία είναι μοναδική. Όμως και τα υπόλοιπα μοναστήρια της Κεφαλονιάς αξίζουν την επίσκεψη σας, όπως και το μουσείο στη Μονή του Άγιου Ανδρέα. Τα κάστρα της Κεφαλονιάς, του Αγίου Γεωργίου που υπήρξε και πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς και το Κάστρο της Άσσου, θα σας γνωρίσουν τη ιστορία της Βενετοκρατίας. Ένα ταξίδι στην ιστορία που δυστυχώς στη Κεφαλονιά δεν μπορούν να σας το προσφέρουν πολλές ανθρώπινες κατασκευές καθώς από τους καταστρεπτικούς σεισμούς είναι λίγοστα τα κτίρια που άντεξαν. Όμως τα λίγα αρχιτεκτονικά μνημεία που έχουν διασωθεί και αναστηλωθεί, θα σας μεταφέρουν μνήμες και χαρακτηριστικές εικόνες από τη προσεισμική Κεφαλονιά. Δύο σημαντικά μουσεία το Αρχαιολογικό και το Ιστορικό-Λαογραφικό βρίσκονται στο Αργοστόλι. Δύο από τα αξιοθέατα που αξίζουν τη επίσκεψη σας. Στο αρχαιολογικό θα δείτε τις απαρχές του πολιτισμού της Κεφαλονιάς που κατοικήθηκε από τα πολύ παλιά χρόνια. Και στο λαογραφικό μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικές δημιουργίες του πρόσφατου λαϊκού πολιτισμού.


1η Ημέρα: Αθήνα – Κυλλήνη - Κεφαλονιά

Μονή του Αγίου Ανδρέα Η προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλονιά, ξεκινάει με πρωινή αναχώρηση του πούλμαν από την Αθήνα για την Κυλλήνη. Επιβίβαση στο Ferry boat και απόπλους για το λιμάνι του Πόρου. Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση για τη Μονή του Αγίου Ανδρέα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα πιθανολογείται ότι κτίστηκε κατά τον 13ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1639. Όπως είναι γνωστό, η Κεφαλονιά το 1953 πληγώθηκε από μεγάλους σεισμούς και από την καταστροφή δεν γλίτωσε ούτε η Μονή του Αγίου Ανδρέα, η οποία καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος της. Τότε ήταν που αποκαλύφθηκαν και οι σπάνιες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Αργότερα αναστηλώθηκε η εκκλησία. Ο χώρος του κυρίως Ναού σώζεται ακέραιος στην αρχική του μορφή. Το τέμπλο είναι έργο των αρχών του 17ου αιώνα με αξιόλογες εικόνες. Τα θωράκια του τέμπλου, με θέματα από τα Πάθη του Χριστού, είναι έργα του ιερέως Θεόδωρου Πουλάκη, ενώ τα βημόθυρα που παριστάνουν τους τρεις Ιεράρχες είναι έργα του ιεροδιάκονου Αθανασίου Αννίνου. Η Μονή πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο: 30 Νοεμβρίου επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου και την Παρασκευή της Διακαινησίμου επί τη μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής που είναι και η Δευτέρα Προστάτης της Μονής. Το 1988 ιδρύθηκε το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλονιάς και το 2002 στεγάστηκε σε δικό του κτίριο που χτίστηκε για αυτό το σκοπό στη Μονή του Αγίου Ανδρέα. Στην πρώτη αίθουσα βρίσκονται οι αποτοιχισμένες τοιχογραφίες του Ιερού Ναού της Μονής Ταξιαρχών Μηλαπιδιάς. Στα εκθέματα της αίθουσας περιλαμβάνονται το σάβανο του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε', το επιτραχήλιο του Αγίου Νεκταρίου και το υποκάμισο του Αγίου Παναγή (παπά-Μπασιά). Στο Μουσείο ακόμα εκτίθενται δύο χειρόγραφες επιστολές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του έτους 1777. Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι ο Αρχιεπισκοπικός Σάκκος Κεφαλληνίας, κεντημένος από τη μοναχή Θεοδώρα Κανάλη από το χωριό Μεταξάτα, στο διάστημα από το 1715 έως το 1721 και με θέματα από τον Κύριο Ιησού Χριστό ως "Άμπελο" στην πρόσθια όψη και την Θεοτόκο ως "Ρίζα του Ιεσαί" στην οπισθία.

Εκκλησία της Παναγίας της Λαγκουβάρδας ή ΦιδούσαςΣτην συνέχεια θα πάμε στα νότια του νησιού, 25 χμ. από το Αργοστόλι, στο χωριό Μαρκόπουλο που αγναντεύει τη Ζάκυνθο και το μάτι ξανοίγει προς την πεδιάδα του Ελειού, όπου στέκει μέσα στα λουλούδια επιβλητικά ένα καμπαναριό και λίγο πιο κάτω η Εκκλησία της Παναγίας της Λαγκουβάρδας ή Φιδούσας. Πήρε το όνομα Φιδιώτισσα από ένα θαύμα της, το οποίο θυμίζει κάθε χρόνο στους προσκυνητές της με ένα άλλο θαύμα της. Ψηλά στην πλαγιά του χωριού Μαρκόπουλο (στη νότια Κεφαλονιά), πριν χρόνια οι χωρικοί είδαν ένα δέντρο (σχίνο) να καίγεται και οι φλόγες να ανεβαίνουν πολλά μέτρα ψηλά. Το δάσος πήρε φωτιά σκέφτηκαν. Ανησύχησαν και έτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά για να μην καεί το δάσος και το χωριό. Όταν έφθασαν οι χωρικοί είδαν το δέντρο εντελώς καμένο και στην καμένη ρίζα του ήταν ακουμπισμένη μια πολύ όμορφη εικόνα της Παναγίας, που η φωτιά δεν την άγγιξε. Οι χωρικοί συγκινημένοι πήραν την εικόνα στα χέρια τους, την προσκύνησαν και χαρούμενοι την κατέβασαν στο χωριό και την τοποθέτησαν στην εκκλησία του χωριού τους, που ήταν στην πλατεία. Το επόμενο πρωί πήγαν και οι άλλοι χωρικοί στην εκκλησία για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Όμως η εικόνα έλειπε και δεν βρισκόταν πουθενά. Κάποιος πήγε στο βουνό και βρήκε την εικόνα στο καμένο δέντρο, την κατέβασε στο χωριό και ρωτούσε ποιος την πήγε εκεί. Έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να κλειδώσουν την εκκλησία. Όμως τρεις φορές η εικόνα έλειπε και την ξανάβρισκαν στο καμένο δέντρο. Τότε οι χωρικοί πίστεψαν πως η επιθυμία της Παναγίας είναι να βρίσκεται εκεί και γι' αυτό έχτισαν μία εκκλησία και έβαλαν μέσα σε ένα ωραίο εικονοστάσι την Παναγία. Μετά από λίγο καρό χτίστηκε μοναστήρι γυναικών. Οι μοναχές προσεύχονταν καθημερινά στην Παναγία. Ένα πρωί είδαν να πλησιάζουν πειρατικά καράβια και να ανηφορίζουν πειρατές στο μοναστήρι με σκοπό να το λεηλατήσουν. Τότε οι μοναχές φοβήθηκαν και ζήτησαν την προστασία της Παναγίας. Κι αυτή έκανε το θαύμα της. Φίδια κύκλωσαν το μοναστήρι κι όταν πήγαν οι πειρατές φοβήθηκαν κι έφυγαν. Οι μοναχές σώθηκαν και ευχαρίστησαν την Παναγία. Από τότε κάθε χρόνο εμφανίζονται φίδια. Στη συνέχεια και μέσα από τα χωριά Περατάτα και Μεταξάτα, θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα: Κεφαλονιά

Μονή των ΚηπουραίωνΜετά το πρωϊνό, αναχώρηση για την Βόρεια Κεφαλονιά. Ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή μέσα από καταπράσινες περιοχές και γραφικά χωριά, την υπέροχη παραλία Μύρτος, την Άσσο που είναι ένα από τα γοητευτικότερα παραθαλάσσια κομμάτια του νησιού, θα φθάσουμε στο γραφικό Φισκάρδο με το μικρό αλλά γεμάτο ζωή λιμάνι που περιβάλεται από ταβερνάκια, καφέ και παραδοσιακά εμπορικά μαγαζιά. Γυρίζουμε πίσω και ξεκινάμε την επίσκεψή μας στο Ληξούρι. Επίσκεψη στην ιστορική Μονή των Κηπουραίων, η οποία βρίσκεται στις δυτικές ακτές του Ληξουρίου. Η Μονή είναι χτισμένη σε ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς πάνω σε ένα ψηλό βράχο περίπου 90 μ. από τη θάλασσα. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα και η ονομασία της οφείλεται στους πολλούς κήπους που διατηρούσαν οι πατέρες για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία προς το ζην. Το 1759 κτίζεται αρχικά η εκκλησία της Μονής από τον Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Πετρόπουλο όπου και την αφιέρωσε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Σε λίγο καιρό δημιουργήθηκε ανδρικό κοινόβιο, που στα χρόνια της ακμής του, το προσωπικό του ανέρχεται σε 80 μέλη. Θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθώς και τις κάρες των Οσίων κτητόρων της Μονής Χρυσάνθου, Κωνστάντιου και Εφροσύνου. Επίσης τεμάχιο Τιμίου Ξύλου έχει δωρίσει στη Μονή ο Ρώσος Πρίγκηπας Βλαδίμηρος Δολγορούκης το έτος 1862. Σε κομψή γυάλινη φιάλη βρίσκεται μύρο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου από τον 7ο αιώνα. Μπορούμε ακόμη να προσκυνήσουμε λείψανα διαφόρων Αγίων καθώς και τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, μοναδικό κειμήλιο της κατεστραμμένης Μονής του Ταφιού. Στο Ληξούρι θα δούμε επίσης το χάλκινο άγαλμα του σατυρικού ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου και την εκκλησία του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα: Κεφαλονιά

Μονή του Αγίου ΓερασίμουΜετά το πρωϊνό θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στην Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Το 1560 ο Άγιος Γεράσιμος έφτασε στα Ομαλά όπου και ανακαίνισε το ξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιδρύοντας παράλληλα γυναικεία κοινοβιακή Μονή με πολυμελή αδελφότητα ονομάζοντάς την "Νέα Ιερουσαλήμ". Το 1582, στις 20 Οκτωβρίου έγινε η Β' ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου, το οποίο έκτοτε παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Είναι ενδεδυμένο με άμφια ταφής του Αγίου και εκτίθεται προς προσκύνηση μέσα σε τζαμένια λειψανοθήκη που ενσωματώνεται σε μεγαλύτερη, ασημένια, περίτεχνη λάρνακα, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από τον τάφο του Αγίου. Μέσα στο Ναό σώζεται και το ασκητήριο του Αγίου, στο οποίο κατεβαίνει κανείς από σκάλα μήκους τριών μέτρων και το οποίο χωρίζεται από μία στενή οπή σε "δύο δωμάτια". Στην Μονή σώζονται τα τρία μεγάλα πλατάνια που φύτευσε ο Άγιος, τα τρία πηγάδια και τα 37 μικρότερα που άνοιξε με τα χέρια του επ' ωφελεία της ανύδρου περιοχής καθώς και τα δύο αλώνια που έχτισε και στα οποία εργαζόταν για να εξασφαλίσει τα αναγκαία για τη Μονή. Οι μοναχές ασχολούνται με τη φιλοξενία (η Μονή διαθέτει ξενώνα) και την Αγιογραφία. Επίσης έχουν αναπτύξει πλουσιοτάτη φιλανθρωπική και αποστολική δράση.

Λιμνοσπήλαιο ΜελισσάνηΣτην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα αξιόθεατα της πόλης του Αργοστολίου όπως η Γέφυρα των Άγγλων, η Λιμνοθάλασσα της Λεβαθος και η Κοριαλένειος Βιβλιοθήκη. Επόμενος σταθμός μας η Δρογκαράτη όπου θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο με τους κόκκινους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην συνέχεια στον Καραβόμυλο με τα παράξενα βιολογικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε για την καταπράσινη Σάμη, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς, εδώ στήθηκε το σκηνικό όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Επίσκεψη στο γραφικό παραθαλάσιο χωριό Αγία Ευφημία με τα ταβερνάκια που έχουν μοναδική θέα στον κόλπο της Σάμης. Θα συνεχίσουμε για το αξιόλογο Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις φαντασμαγορικές εναλαγές των χρωμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα: Κεφαλονιά - Κυλλήνη - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πόρου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Κυλλήνη. Στην διαδρομή μας, περνώντας από την Πάτρα, θα κάνουμε στάση για να προσκυνήσουμε τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.


Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys