ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους 02-08.07.2018


ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

7ημέρες Προσκυνηματική Εκδρομή,   02-08.07.2018


1η μέρα, Δευτέρα, 02.07.2018:  Ώρα 04:30 συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, είσοδος 2 στο γκισέ της Alitalia. Ώρα 06:20 αναχώρηση με την πτήση 823 της Alitalia από Αθήνα με άφιξη 08:15 στο ΤΕΛΑΒΙΒ και άμεση αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, όπου θα ξεκινήσουμε το Προσκύνημα μας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: Μη μου Άπτου, των Κλαπών, του Λογγίνου του Εκατοντάρχου, Διεμερίσαντο τα ιμάτια μου, του Ακάνθινου Στεφάνου, το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στο λόφο της Αγίας Σιών, το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Δαυίδ, και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Νωρίς το απόγευμα, άφιξη στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 


2η μέρα, Τρίτη, 03.07.2018:  Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα συνεχίσουμε το προσκύνημα μας ξεκινώντας από την Μικρή Γαλιλαία στην ίδια κορυφή της Ανάληψης όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο Ανάληψης του Κυρίου. Συνεχίζουμε στον κήπο της Αγωνίας όπου και η Εκκλησία των Εθνών για να καταλήξουμε στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Θεοτόκου και στον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Στη συνέχεια θα μπούμε στην Αγία Πόλη και θα ανεβούμε την οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Ιωακείμ & Άννης, το Πραιτώριο, τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να πάρουμε ευλογία του Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου (εφόσον είναι εφικτό) και θα φτάσουμε πάλι να προσκυνήσουμε στο Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στα κοντινά προσκυνήματα όπως στην Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας και στην Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς. Το απόγευμα επιστροφή στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 


3η μέρα, Τετάρτη, 04.07.2018 Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για τη Βηθανία όπου θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε για την Ιεριχώ με πρώτο μας σταθμό το Σαραντάριο Όρος όπου θα ανεβούμε για να προσκυνήσουμε στο ομώνυμο Μοναστήρι κτισμένο στην απόκρημνη πλαγιά. Δεύτερος σταθμός, ο Ιορδάνης Ποταμός (πραγματικό σημείο της βαπτίσεως) όπου θα τελεστεί Μικρός Αγιασμός και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρά Θάλασσα πριν επιστρέψουμε στην Ιεριχώ για να προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μ. του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου ασκητή, μια πραγματική όαση μέσα στην έρημο, προτού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση δείπνο νωρίς και το βράδυ 23:00 αναχώρηση για ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ι.Ν. της Αναστάσερως στα Ιεροσόλυμα. Ξημερώματα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.  


4η μέρα, Πέμπτη, 05.07.2018:  Μετά  το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μετάβαση με ταξί στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Στη συνέχεια επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων και την Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου Πετζάλα. Μέσα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Γεννήσεως που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, την Αγία Φάτνη και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.   


5η μέρα, Παρασκευή, 06.07.2018:  Πρωινό στο ξενοδοχείο και νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώριο Όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα επισκεφθούμε την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Καπερναούμ, και θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη πόλη της Τιβεριάδος εκεί όπου ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα (Προαιρετικός διάπλους της λίμνης της Τιβεριάδος με παραδοσιακό πλοιάριο). Αργά το απόγευμα επιστροφή, άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.   


6η μέρα, Σάββατο, 07.07.2018 Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα μεταβούμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ μέσα στο μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα μεταβούμε στη περιοχή Καταμόνας όπου θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. του Προφήτου Συμεών του Θεοδόχου και στη συνέχεια στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


7η μέρα, Κυριακή, 08.07.2018:  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από τη Βηθλεέμ για να επισκεφθούμε πάλι την Αγία Πόλη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές και για να προσκυνήσουμε πάλι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση από τα Ιεροσόλυμα για το ΤελΑβιβ. Καθοδόν θα σταματήσουμε για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αρχαγγέλων στη Γιάφα πριν συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας με αναχώρηση 19:45 και άφιξη στηνΑθήνα 21:55 στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.     Σημείωση: Ο ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό. 


Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Alitalia, φόρους αεροδρομίου & επίναυλο καυσίμων
          02.07.2018    ALITALIA 823    ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ  Αναχώρηση 06:20 - Άφιξη 08:15
          08.07.2018    ALITALIA 822    ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ  Αναχώρηση 19:55 - Άφιξη 22:05
  • Όλες οι Μεταφορές με λεωφορείο στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
  • 6 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Βηθλέεμ
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό & Δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία)
  • Συνοδός-Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
  • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
  • Φιλοδωρήματα, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ  


Δεν Περιλαμβάνονται (πληρώνονται επι τόπου): Τελεφερίκ για Σαραντάριο Όρος, Προαιρετική βόλτα με καϊκι στη Λίμνη Τιβεριάδα, και οτιδήποτε άλλο επιπλέον δεν αναφέρεται ώς ανωτέρω. 


Προσοχή: Για το ταξίδι απαιτείται Διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να ισχύει 6 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού (δηλαδή να ισχύει τουλάχιστον έως 02.01.2019)


Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες
κ. Μουσουλέα - 2103225159 (Εσωτερικό 101)

Powered by NBW