ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Ιεροσόλυμα: Ένα Ταξίδι Ζωής



Ιεροσόλυμα: Ένα ταξίδι ζωής 

( πηγή: happytraveller.gr )

Η Ιερουσαλήμ είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας.  Ένα ταξίδι σ`αυτήν φτάνει για να εξιστορείς εμπειρίες μία ζωή. Εξαιρετική αύρα και υπέρχοες τοποθεσίες σε μεταφέρουν -από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις- σε άλλες εποχές. Σε όποια θρησκεία και αν πιστεύεις -ή ακόμη και αν δεν πιστεύεις-, το ταξίδι αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορείς να το κάνεις. Για τους Χριστανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός και Υιός του Θεού. Για τους Εβραίους είναι η ιερότερη πόλη και μάλιστα υπήρξε και πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ. Για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου. Θα εκπλαγείς με το πόσες ελληνικές επιγραφές και μοναστήρια υπάρχουν στην Ιερουσαλήμ.

Πόλη: Ιερουσαλήμ
Χώρα: διαφιλονικούμενη Ισραήλ / Παλαιστινιακή Αρχή
Νόμισμα: Σέκελ
Γλώσσες: Εβραϊκά, Αραβικά & Αγγλικά
Έκταση: 125,2 χλμ 
Υψόμετρο: 754 μ 
Πληθυσμός: 933,200 κάτοικοι


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τα Ιεροσόλυμα βρίσκονται ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα. Το καθεστώς της πόλης είναι αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ. Η αρχαία πόλη είναι θρησκευτικό κέντρο για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους. Ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τους 900.000 κατοίκους. Το νόμισμα που έχει η χώρα είναι το σέκελ (sekel). Οι γλώσσες που μιλούν οι ντόπιοι στην πόλη είναι εβραϊκά, αραβικά και αγγλικά. 

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ - ΤΙ ΝΑ ΔΩΤα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς όταν επισκεφθείς τα Ιεροσόλυμα είναι αρκετά. Τα πιο σημαντικά όμως είναι η φυλακή Του Χριστού (το Πραιτώριον), ο Πανάγιος Τάφος Του Χριστού, ο Ναός της Αναστάσεως, ο Τάφος Της Παναγίας και ο δρόμος που περπάτησε ο Χριστός για να ανέβει στον Γολγοθά. Επίσης θα μπορούσες να επισκεφθείς τον ναό της Υπαπαντής και τον ναό του Σολομώντα -που βρίσκονται από την εβραϊκή πλευρά-.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ - ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ: Εννοείται πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις εκεί είναι το φαλάφελ. Το καλύτερο θα το βρεις δίπλα από το ξενοδοχείο Gloria εντός των τειχών της πόλης. Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κιουνεφέ. Επίσης δοκίμασε σαουάρμα (γύρος). Τέλος μην ξεχάσεις το αγαπημένο χούμους. Αν θέλεις μπορείς να το προσθέσεις και μέσα στο φαλάφελ.     

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ: Το ιδανικό ξενοδοχείο για να μείνεις στα Ιεροσόλυμα είναι το Γκλόρια. Το συγκεκριμένο βρίσκεται εντός των τειχών, στην παλιά πόλη. Είναι ένα πολύ όμορφο και καλοδιατηρημένο ξενοδοχείο, με άνετα δωμάτια και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το ξενοδοχείο Γκλόρια είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή, αφού μένωντας εκεί βρίσκεσαι πολύ κοντά σε όλα όσα θέλεις να επισκεφθείς. 


Happy Traveller στους Άγιους Τόπους: Δες εδώ το πλήρες επεισόδιο στους Αγίους Τόπους 



Πηγή: http://happytraveller.gr/ierosolima/





Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys