ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Πολιτιστική Εκδρομή στο Μεσολόγγι - Ναύπακτος


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ιχθυοκαλλιέργειες Νεοχωρίου - Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος  

Γαλαξίδι - Αράχοβα - Όσιος Λουκάς


1η μέρα, Αθήνα - Ιχθυοκαλλιέργειες Νεοχωρίου - Μεσολόγγι - Ναύπακτος:  Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα. Στάση στο Ρίο και μέσω της περίφημης γέφυρας φτάνουμε στο Αντίριο.  Θα επισκεφθούμε τις Ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής του Νεοχωρίου, 45 χλμ. από το Μεσολόγγι, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Εκεί θα παρατηρήσουμε τα διάφορα είδη ψαριών που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται, τον τρόπο διατροφής τους, το εμπορικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους της υπαίθρου και την συμβολή τους στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.  Στάση στις παραλίες Αλυκές-Τουρλίδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό Μεσολόγγι.  Στάση στο Μνημείο Κήπο των Ηρώων και θα φέρουμε στο νου μας σκηνές από την πολιορκία, ηρωική αντίσταση και τελική πτώση κατά τους ΕλληνοΤουρκικούς πολέμους βιώνοντας  ανάμεσα στους ντόπιους Μεσολογγίτες μια από τις πλέον ηρωικές στιγμές της νεώτερης ιστορίας μας με την ηρωική αντίσταση και αυτοθυσία απέναντι στους Τούρκους που πολιορκούσαν την πόλη τους.  Αργά το απόγευμα άφιξη στη Ναύπακτο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.             

2η μέρα, Ναύπακτος - Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος - Ναύπακτος Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη της Ναυπάκτου. Θα ανεβούμε στο Κάστρο της με την υπέροχη θέα στον Πατραϊκό κόλπο. Θα περπατήσουμε στο Ενετικό λιμάνι και τις υπέροχες παραλίες της Ψάνης και του Γρίμποβου. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, προαιρετική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, 5χλμ από την Ναύπακτο.  Εκεί θα ζήσουμε μια πρότυπη εμπειρία σ'ένα ανδρικό μοναστήρι με μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο, σύγχρονες ιδέες και εφαρμογές. Εδώ έχουν δημιουργήσει ένα πρότυπο ιχθυοτροφείο με σπάνια ψάρια, σύγχρονες αγροτικές καλλιέργειες, λειτουργούν ραδιοφωνικό σταθμό, πολύ αξιόλογο Αγιογραφείο, περιθάλπουν ηλικιωμένους και διοργανώνουν πολλά συνέδρια στο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο εντός της Μονής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.        
  
3η μέρα, Ναύπακτος - Γαλαξίδι - Αράχοβα - Όσιος Λουκάς - Αθήνα:  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το πανέμορφο Γαλαξίδι με το γραφικό λιμανάκι. Αναχωρώντας μέσω Παρνασσού, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια στάση στην όμορφη Αράχοβα κι εφ’όσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνουμε την τελευταία μας επίσκεψη σ'ένα από τα σπουδαιότερα Βυζαντινά μοναστήρια με μακρόχρονη ιστορία και δράση τον  Όσιο Λουκά. Εδώ θα παρατηρήσουμε  τα υπέροχα ψηφιδωτά, εφάμιλλα αυτών της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος μέσω Λιβαδειάς, επιστρέφουμε στην Αθήνα. 




Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys