ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

5 ημέρες εκδρομή: Πανόραμα Καππαδοκίας



ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
<< Οι Πατέρες Του Χριστιανισμού >>


Προκόπι - Σινασός - Κοιλάδα Γκιορεμέ - Ουτσχισάρ - Ορταχισάρ

Αρχαία Ζέλβε - Άβανος - Τσαβουσίν - Κοιλάδα Ιχλάρα - Κάρβαλη

Μαλακοπή - Καισάρεια - Καιμακλή


Προσκυνηματική Αεροπορική Οδική Εκδρομή - 5 Ημέρες 


1η μέρα, Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια – Σινασός - Προκόπι:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και αναχώρηση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων κατά την άφιξη και αναχώρηση για την ΣΙΝΑΣΟ (Μουσταφάπασα). Οι Έλληνες διανοούμενοι έδωσαν στην Σινασό την τιμητική ονομασία ‘ΑΘΗΝΑΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ’ για την ομορφιά και καθαρότητα της Ελληνικής γλώσσας πριν μιλιόταν εδώ. Αυτή η εγκαταλειμμένη Ελληνίδα αρχόντισσα μαρτυρεί έντονα την ζωή που ζούσε εδώ η Ελληνική Κοινότητα. Θα επισκεφτούμε τον Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης με την άμπελο να στολίζει την πόρτα του στέκει εδώ μόνος και μεγαλοπρεπής. Λειτουργεί μια φορά τον χρόνο όταν έρχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Θα δούμε το Ελληνικό Παρθεναγωγείο και στο κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε ιστορικά κανάκια, πέτρινα αρχοντικά και το αρχοντικό του λόγιου Ρίζου. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το ΠΡΟΚΟΠΙ στο κέντρο της Καππαδοκίας, που δικαιολογημένα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών αφού μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η μέρα, Προκόπι – Γκιόρεμε – Ουστχισάρ – Ορταχισάρ – Αρχαία Ζέλβε – Άβανος – Τσαβουσίν – Προκόπι:  Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή των λαξευμένων μέσα στις πέτρες εκκλησιών που ονομάζεται Ανοιχτό Μουσείο Καππαδοκίας. Βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού δρυμού του ΓΚΙΟΡΕΜΕ (ΚΟΡΑΜΑ). Οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν την ευρύτερη αυτή περιοχή ‘Γη των τρωγλοδυτών, αφού άφησαν στο πέρασμά τους περίπου 300 εκκλησίες. Ο μοναχισμός στην κοιλάδα ξεκίνησε τον 4ο αιώνα και διήρκησε μέχρι τον 13ο αιώνα. Επίσκεψη των παλαιών Ελληνικών λαξευμένων Μοναστηριών. Θα δούμε την Εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, την Εκκλησία των Κρίνων όπου θα δούμε εκπληκτικές αγιογραφίες, θα δούμε το Μοναστήρι των Σανδάλων, των Σπαθιών, της Μηλιάς , τη Σκοτεινή Εκκλησία κ.α. (επίσκεψη εσωτερικά). Επόμενος σταθμός το χωριό ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ. Είναι το καλύτερο σημείο όπου με μια ματιά μπορεί κανείς να καταλάβει τι πρόκειται να συναντήσει στη ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Χιλιάδες κωνικοί βράχοι απλώνονται μέσα στα φαράγγια που είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο. Απέναντι ο χιονοσκέπαστος Αργαίος που υψώνεται στα 3917 μέτρα. Συνεχίζουμε για το ΟΡΤΑΧΙΣΑΡ ένα μεγάλο χωριό στο δρόμο του ΓΚΙΟΡΕΜΕ με βασικό γνώρισμα ένα απότομο βράχο που υψώνεται πάνω από τα σπίτια, χρησιμοποιήθηκε σαν κάστρο από τους Βυζαντινούς. Η θέα από ψηλά είναι απερίγραπτη. Συνεχίζουμε  για την αρχαία ΖΕΛΒΕ με σπίτια  λαξευμένα μέσα στους λόφους. Συνεχίζουμε για την μικρή πόλη ΑΒΑΝΟ περνώντας πάνω από τον ποταμό Αλύς (κοκκινοποτάμι) ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Τουρκίας (960 χλμ).Το όνομά του προέρχεται από τις αλυκές που υπήρχαν στις όχθες του, όπως μας λέει ο Στράβωνας. Η πόλη είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Και για το ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ εδώ οι τρωγλοδυτικές κατοικίες βρίσκονταν πιο ψηλά στον βράχο γιατί μετά από ένα μεγάλο σεισμό το 1950 οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ξαναχτίσουν τα  σπίτια τους χαμηλότερα. Σημαντικό αξιοθέατο που θα δούμε είναι η Εκκλησία Νικηφόρου Φωκά. Επιστροφή ΠΡΟΚΟΠΙ. Ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα, Προκόπι – Καιμακλή (Ανακλού) – Προκόπι:  Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μνημείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. ΚΑΤΟΠΙΝ αναχώρηση τις υπόγειες πόλεις (κατακόμβες) ΚΑΙΜΑΚΛΗ (ΑΝΑΚΛΟΥ), σκαλισμένες σε 8 επίπεδα κάτω από τη γή σε 85 μέτρα βάθος. Οι υπόγειες πόλεις χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια στην εποχή των Αραβικών επιδρομών. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Ελευθέρος χρόνος. Διανυκτέρευση. 


4η μέρα, Προκόπι – Κοιλάδα Ιχλάρα – Καρβάλη – Μαλακοπή – Προκόπι:  Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την ΚΟΙΛΑΔΑ της ΙΧΛΑΡΑ μία από τις πιο θεαματικές περιοχές της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ που διασχίζεται από τον ποταμό Μελιντιζσού. Η άγρια ομορφιά του τοπίου συνδέεται άμεσα με την ιστορία του τόπου. Αυτό το μέρος διάλεξαν για να κατοικήσουν κάποτε εκείνοι που απαρνήθηκαν τον κόσμο. Συνεχίζουμε για την ΚΑΡΒΑΛΗ (ΓΚΙΟΥΖΕΛΓΙΟΥΡΤ) η σημερινή ονομασία της σημαίνει όμορφη πατρίδα. Η Παλιά Πόλη είναι διατηρητέα με πολλά φαράγγια με εκκλησίες και μοναστήρια. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟΥ που χτίστηκε το 385 από τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο, ο ναός επισκευάστηκε το 1896 σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί με το όνομα Μεγαλοτζαμίτης Εκκλησίας. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ ( ΝΤΕΡΙΝΚΟΥΓΙΟΥ), πρόκειται για υπόγειες πόλεις που χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια στην εποχή των Αραβικών επιδρομών. Μεταξύ άλλων θα  επισκεφθούμε το ΝΑΟ των Αγίων Θεοδώρων του 19ου αιώνα. Λειτουργεί μια φορά τον χρόνο όταν έρχεται εδώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα, Προκόπι – Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα:  Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, την κοιτίδα του Ελληνισμού. Περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Βυζαντινό κάστρο της Πόλης που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6οαιώνα. Την ελληνική εκκλησία με τον κόκκινο τρούλο της που σήμερα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο. Η Ελληνική συνοικία που το μεγαλύτερο μέρος της σήμερα είναι κατεστραμμένο. Η συνοικία των Αρμενίων σώζεται ακέραιο σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει φήμη πως κάτω από το Ουλουτζαμί της Πόλης φυλάσσονται τα λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου που έζησε και σπούδασε στην ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και επιβίβαση στην πτήση για Αθήνα μέσω  Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τέλος Εκδρομής


Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys