ΜΗΤΕ - 0206E60000460500

Βόρεια Ιταλία, Η εξάπλωση του Χριστιανισμού

1η Ημέρα: Αθήνα - Ρώμη

ΡώμηΗ προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία, ξεκινάει με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση της πτήσης για την Ρώμη, την «Αιώνια Πόλη». Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε τη θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου την περίφημη Πιετά και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι. Έξω από τα τείχη θα δούμε τον τάφο του Αποστόλου Παύλου και τη Σκάλα όπου ο Μάρτιν Λούθερ έκανε τη διαμαρτυρία του κατά της πρακτικής έκδοσης συγχωροχαρτιών. Επίσκεψη στα μουσεία του Βατικανού και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Άγγελου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια νυκτερινή βόλτα με τα πόδια στην καρδιά της πόλης σε μια από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες πλατείες, την Πιάτσα Ναβόνε, ένα Μπαρόκ κομψοτέχνημα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα: Ρώμη

ΚολοσσαίοΘα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική ξενάγηση, στο μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο όπου χιλιάδες άνθρωποι και ζώα θανατώνονταν σε μονομαχίες περισσότερο από 3 αιώνες, την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο και το αρχαίο Ρωμαϊκό Πάνθεον της Ρώμης. Θα επισκεφθούμε την Αψίδα του Τίτου, αφιερωμένη στην καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο το 70 μ.Χ. Θα περπατήσουμε μέσα στο Mamertine Prison, όπου η παράδοση λέει ότι ο Απόστολος Παύλος ήταν φυλακισμένος. Θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου όπου θα δούμε τις κρύπτες των Παπών, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τα Κουμπικούλι των θυσιών. Προαιρετική Θεία Λειτουργία εντός των κατακομβών. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε την Πιάτσα Βενέτσια, τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα που κατά την παράδοση «θα μας φέρει ξανά πίσω στη Ρώμη». Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά Πιάτσα ντι Σπάνια. Εκεί βρίσκεται και το πιο διάσημο και παλιό καφέ της πόλης που δεν είναι άλλο από το Καφέ Γκρέκο. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε για να καταλήξουμε στη Πιάτσα Ντελ Πόπολο.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη περιοχή Τραστέβερε στην άλλη όχθη του ποταμού Τίβερι, μια αυτόνομη γωνιά της πόλης γεμάτη με γραφικά δρομάκια και πλατείες, με πολλά εστιατόρια, κάτι σαν τη δική μας Πλάκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ασσίζη3η Ημέρα: Ρώμη - Ασσίζη - Περούτζια - Φλωρεντία

Αναχώρηση για την περιοχή της Ούμπρια, μια από τις πλέον γραφικές περιοχές της Ιταλίας. Θα επισκεφθούμε την πλέον γνωστή απ΄όλες κωμόπολη της Ασσίζης χτισμένη μέσα σε αρχαία τείχη και τη Βασιλική εκκλησία του Άγιου Φραγκίσκου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε υπέροχα έργα μεγάλων ζωγράφων της αναγέννησης. Ακολούθως θα περάσουμε από τη πόλη της Περούτζια πολύ γνωστή από το Πανεπιστήμιο της και τη φοιτητική ζωή, όπου θα σταματήσουμε για καφέ στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Άφιξη στην Φλωρεντία, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Φλωρεντία4η Ημέρα: Φλωρεντία

Ξενάγηση στη Φλωρεντία, μια πόλη μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά. Επίσκεψη στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Βερόνα5η Ημέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Βερόνα - Βενετία

Σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας με ξενάγηση στην Πίζα, όπου θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο, τον καθεδρικό ναό Duomo και τον περίφημο κεκλιμένο Πύργο στην Piazza dei Miracoli. Αναχωρούμε βόρεια, για την πανέμορφη εξοχή της Τοσκάνης, θα περάσουμε την Μπολόνια και θα καταλήξουμε στη ρομαντική Βερόνα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μια εμπορική περιοχή με όμορφα μαγαζιά, θα θαυμάσουμε την Αρένα και το περίφημο μεσαιωνικό σκηνικό του Σαίξπηρ με το μπαλκόνι του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Συνεχίζουμε για τη Βενετία, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Βενετία6η Ημέρα: Βενετία

Aναχώρηση για ξενάγηση στην πανέμορφη Βενετία. Θα πάρουμε το βαπορέτο από το μεγάλο κανάλι, θα θαυμάσουμε την περίφημη πλατεία Σαν Μάρκο με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Μάρκου, τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το Παλάτι των Δόγηδων, τη Γέφυρα των Στεναγμών. Θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κατασκευής των διάσημων κρυστάλλων Murano. Για το βράδυ προτείνουμε μία τελευταία βόλτα στη Βενετία, για να τη θαυμάσουμε στη νυκτερινή της όψη με τα φωταγωγημένα κανάλια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα: Βενετία - Μιλάνο - Αθήνα

Αναχώρηση από τη Βενετία, προσκύνημα στο μοναδικό Ορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Ιταλίας προς τιμή της Αγίας Βαρβάρας στο Μοντανέρ Βένετου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Powered by NBW
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys