Share Post
ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΛΑΙΑ ΖΑΓΟΡΑ (STARA ZAGORA) – ΠΥΡΓΟΣ (BURGAS) – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ (SOZOPOL) – ΑΓΧΙΑΛΟΣ (POMORIE) – ΠΑΛΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ (NESSEBAR) – ΒΑΡΝΑ

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα Ελλάδα – Σόφια Βουλγαρία:

Νωρίς το πρωί θα συγκεντρωθούμε για να αναχωρήσουμε για Βουλγαρία μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Μέσω Προμαχώνα άφιξη στα σύνορα, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και διέλευση συνόρων για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη ΣΟΦΙΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια – Μονή Θεοτόκου – Μονή Ρίλα – Σόφια:

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε με περιήγηση στην πόλη της ΣΟΦΙΑΣ. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevski, τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Αγία Σοφία), το ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσσικη), το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επίσκεψη στην εκκλησία της Bouana (ανήκει στην Unesco). Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο ΜΟΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ γνωστό ως Dragalevtsi που αποτελεί και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΡΙΛΑ με ιστορικά κειμήλια και ιστορικό μουσείο, το πιο φημισμένο ορθόδοξο μοναστήρι στην Βουλγαρία, που βρίσκεται στο όρος Ρίλα σε ύψος 1.147 μ. στην κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Κατόπιν χρόνου επιτρέποντος μπορούμε να ανέβουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Βίτοσα να θαυμάσουμε την θέα. Επιστροφή στην Σόφια, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Σόφια – Μονή Κοίμησης Θεοτόκου – Φιλιππούπολη – Βάρνα:

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για Φιλιππούπολη. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ γνωστό ως Μπάτσκοβο, από τα παλιότερα Μοναστήρια της Βουλγαρίας. Φτάνουμε στην ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, σημερινό Πλοβντίβ, αρχαίος θρακικός οικισμός ιδρυθείς από τον Φίλιππο τον Β` της Μακεδονίας, όπου θα κάνουμε πεζή περιήγηση-ξενάγηση στα γραφικά δρομάκια με τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά. Η Παλαιά Πόλη, οι Μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το σπίτι-μουσείο του Κουγιούμτζογλου και την Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Φτάνοντας στην περιοχή πρώτα θα επισκεφθούμε βόρεια το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΛΑΤΖΑ, το διασημότερο μοναστηριακό συγκρότημα και σπήλαιο της Μαύρης Θάλασσας που κατοικείται από τον 13ο – 14ο αιώνα. Τα σπήλαια του είναι λαξευμένα σε βράχο σε δύο επίπεδα ύψους περίπου 40μ. Η εκκλησία, τα κελιά, η τραπεζαρία, η κουζίνα και η κρύπτη οστέινου θόλου βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο. Μια συστάδα σπηλαίων γνωστή ως Κατακόμβες βρίσκεται κοντά στο Μοναστήρι, όπου τα εκεί ευρήματα, όπως κεραμικά, νομίσματα, κλπ. μαρτυρούν ότι χρησιμοποιούνταν για κατοίκιση στη Παλαιοχριστιανική Εποχή. Το Μοναστηριακό συγκρότημα Αλάτζα λειτουργεί ως μουσείο και τουριστικό κέντρο και έχει δηλωθεί ως αρχιτεκτονικό μνημείο πολιτισμού και μείζονος εθνικής σημασίας. Κατηφορίζουμε προς ΒΑΡΝΑ, άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βάρνα – Παλιά Μεσημβρία – Αγχίαλος – Απολλωνία – Πύργος:

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με περιήγηση στην ΒΑΡΝΑ στα αξιοθέατα της όπως το αρχαιολογικό μουσείο που είναι γνωστό ότι διαθέτει στην έκθεση του το παλαιότερο χρυσό στον πλανήτη. Τις Θερμές Πηγές 2ου αιώνα, γνωστές για τις ευεργετικές ιδιότητες, που καλύπτουν μία έκταση 7.000 τμ., τον Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, τον Θαλάσσιο Κήπο που λειτουργεί ως θέατρο ενυδρείο ζωολογικός κήπος και πλανητάριο που αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τη γέφυρα του Ασπαρούχοβο, σύμβολο της Βάρνας, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την λίμνη της Βάρνας. Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας για να δούμε την ΠΑΛΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ, γνωστή ως «Μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας» σημερινό Νέσεμπαρ, αρχαία ελληνική αποικία. Μεταξύ άλλων θα δούμε τμήματα της Αρχαίας Ακρόπολης, του Ναού του Απόλλωνα, της αρχαίας αγοράς καθώς και το ιστορικό κέντρο της που συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την Εκκλησία 11ουαιώνα του Αγίου Στεφάνου που πλέον λειτουργεί ως Μουσείο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την ΑΓΧΙΑΛΟ, σημερινό Πομόριε, βρίσκεται χτισμένη σε μία στενή λωρίδα γης βόρεια του Πύργου στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, ιδρυθείσα τέλη του 5ου – 6ου αιώνα ως αποικία της γειτονικής Απολλωνίας και αποικία της Μιλήτου. Ακόμη πιο νότια των ακτών της Μαύρης Θάλασσας Θα επισκεφθούμε την αρχαία ελληνική αποικία ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ, σημερινή Σωζόπολη, από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Ιδρύθηκε κατά τον 7οαιώνα π.Χ. από Έλληνες αποίκους και είχε την ονομασία Άνθεια, ενώ στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Απολλωνία λόγω του Ναού του Απόλλωνα στην περιοχή. Ανοιχτά της Σωζόπολης βρίσκεται το μικρό νησί Άγιος Κήρυκος όπου ανακαλύφθηκαν ευρήματα ενός αρχαίου Ελληνικού οικισμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε την 15ου αιώνα εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Sveta Bogoroditsa) η οποία κτίστηκε κάτω από το επίπεδο του δρόμου σύμφωνα με τους τότε κανόνες των Οθωμανών. Την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Sveti Georgi), την νεκρόπολη της Απολλώνιας, και χρόνου επιτρέποντος ίσως το κοντινό νησί του Αγίου Νικόλα, αρχαιολογικά προστατευόμενη περιοχή. Συνεχίζουμε φτάνοντας πια στα Παράλια της Μαύρης Θάλασσας, και στον ΠΥΡΓΟ, σημερινό Μπουργκάς και γενέτειρα του ποιητή Κώστα Βάρναλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Πύργος – Παλαιά Ζαγόρα – Κομοτηνή/Ξάνθη/Καβάλα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, το Εθνογραφικό, Αρχαιολογικό και Ιστορικό Μουσείο, τα Ρωμαϊκά και Μεσαιωνικά Λουτρά Άκουα Καλίντε, το Φρούριο Πόρος, το Θαλάσσιο Κήπο, το τείχος Ερκέσιγια, την προκυμαία, το Θαλάσσιο Καζίνο, την Όπερα, την Μητρόπολη του Μπουργκάς Εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου & Μεθοδίου, τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλας, κ.α. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την ΠΑΛΑΙΑ ΖΑΓΟΡΑ, σημερινή Στάρα Ζαγόρα. Πόλη της Νότιας Βουλγαρίας και εθνικής σημασίας οικονομικό κέντρο. Το όνομα της προέρχεται από την Σλαβική ρίζα σταρ που σημαίνει παλιό και το όνομα της μεσαιωνικής περιοχής Ζαγορά που σημαίνει πέρα από τα βουνά. Η Στάρα Ζαγόρα αποτέλεσε σταυροδρόμι πολλαπλών πολιτισμών αφού κατοικήθηκε από Θράκες, Αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους, Οθωμανούς και Βούλγαρους και φέρνει το ιστορικό αποτύπωμα αυτών των πολιτισμών μαζί με τους ιστορικούς θησαυρούς της. Τα κυριότερα αξιοθέατα της είναι η Αρχαία Αγορά, ο Θρακικός Τάφος, τα Ρωμαϊκά Λουτρά, το πάρκο Αγιάζμοτο, το Μνημείο Σημαίας της Σαμάρα, η Νότια Πύλη της Αουγκούστα Τραϊάνα, η όπερα, καθώς και το Ιστορικό Μουσείο Νεολιθικών Κατοικιών που περιέχει σωζόμενα ευρήματα που χρονολογούνται περίπου από την 3η – 6η χιλιετία π.Χ. της Νεολιθικής και Χαλκολιθικής περιόδου. Κατόπιν κατηφορίζουμε προς Ελλάδα, άφιξη στα Σύνορα, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και διέλευση συνόρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα, Κομοτηνή/Ξάνθη/Καβάλα – Αθήνα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης