Share Post
Τσανάκαλε – Λάμψακος – Τένεδος – Άσσος – Καλλίπολη – Αδριανούπολη – Ίμβρος – Τροία

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα, Αθήνα – Τσανάκαλε:

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό το φυλάκιο των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για ξεκούραση καφέ και γεύμα και περνώντας περιφεριακά της Θεσσαλονίκης, θα φτάσουμε στα σύνορα. Έλεγχος των ταξιδιωτικών μας εγγράφων και σχετική παραμονή στα αφορολόγητα για έξυπνες αγορές. Κατόπιν θα επιβιβαστούμε στο φέρυ μποτ, και περνώντας τα Δαρδανέλια, θα φτάσουμε στο πανέμορφο Τσανάκαλε, που είναι η δεύτερη πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη η οποία έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Τσανάκαλε – Ίμβρος – Τσανάκαλε:

Μετα το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε να επισκεφθούμε το νησί του Πατριάρχη, την Ίμβρο. Θα περάσουμε με το φέρυ μποτ από το Τσανάκαλε ή το Καπάντεπε. Φτάνοντας θα περιηγήθούμε στα κυριότερα χωριά του νησιού ξεκινώντας από το Ευλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της Πρωτεύουσας. Πρόκειται για ξεχωριστό χωριό το οποίο λέγετε ότι πήρε την ονομασία του λόγω του ότι οι κάτοικοι του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευόμενη έκταση από μικρά υψώματα κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα που ονομαζόταν Ευλάμπιος. Θα συνεχίσουμε για το Γλυκύ, το οποίο βρίσκεται κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος και διεκδικεί επάξια το τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Επόμενος σταθμός το Κάστρο και το πνιγμένο στο πράσινο χωριό Άγιοι Θεόδωροι , το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Η περιήγηση μας θα συνεχιστεί στα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια, καθώς και την πρωτεύουσα Παναγιά με την όμορφη Μητρόπολη και το Ελληνικό σχολείο, που εγκαινίασε ο Πατριάρχης μας. Άργα το απόγευμα επιστροφή στο Τσανάκαλε και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Τσανάκαλε – Τροία – Τένεδος – Άσσος – Τσανάκαλε:

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με πρώτη επίσκεψη στην θρυλική Τροία, όπου θα θυμηθούμε τον πολυμήχανο Οδυσσέα, τον ατρόμητο πολεμιστή Αχχιλέα, τον Αγαμέμνωνα αλλά και την ιστορία αγάπης της Ωραίας Ελένης και του Πάρη. Αφού ξεναγηθούμε στην Τροία, θα περάσουμε με το φέρυ στην Τένεδο, πόλη σπουδαίας σημασίας που αποτελεί στρατηγικό σημείο καθώς όλοι οι μεγάλοι ανά το χρόνο κατακτητές πέρασαν από εκεί με τελευταίους τους Τούρκους στους οποίους και ανήκει η κατοχή του νησιού από το 1923. Η παλιά Ελληνική συνοικία αποτελεί το στολίδι του νησιού και είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες, με λίγους πλέον Έλληνες κατοίκους. Η Τένεδος φημίζεται για τα κεραμικά της, καθώς και για το εξαιρετικό κρασί που παράγει με παράδοση αιώνων το οποίο και έχουν επιβραβεύσει πολοί οινογνώστες. Μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το λιμάνι, η Χώρα με την Ελληνική και Τουρκική Συνοικία και το Κάστρο. Θα δούμε την Ελληνική Εκκλησία, το Σχολείο που σήμερα λειτουργεί ώς ξενοδοχείο. Κατόπιν και χρόνου επιτρέποντος, ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Εν συνεχεία με το φέρυ θα περάσουμε απέναντι και θα συνεχίσουμε για την Άσσο. Αφού γευματίσουμε με θέα στα πανέμορφα παράλια θα επισκεφθούμε τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Στην Άσσο ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης, ο οποίος εγκατέλειψε την πλατωνική ακαδημία Αθηνών μαζί με τον Ξενοκράτη, ίδρυσε μία νέα ακαδημία, στην οποία και ηγήθηκε μίας ομάδας φιλοσόφων, με την οποία έκανε καινοτόμες έρευνες στην ζωολογία και βιολογία. Αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα και μετά στην Μακεδονία όπου δίδαξε τον γιό του Φιλίππου, Αλέξανδρο. Θα δούμε το Θέατρο της Άσσου, το οποίο διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει φοβερή θέα στην θάλασσα. Κατόπιν επιστροφή στο Τσανάκαλε όπου και ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Τσανάκαλε – Αδριανούπολη – Καλλίπολη – Λάμψακος – Τσανάκαλε:

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το «Παρίσι Της Ανατολής», την πανέμορφη Ανδριανούπολη, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Τουρκίας μέχρι το 1453, και κατόπιν έγινε η Κωνσταντινούπολη. Στην Ανδριανούπολη ξεχωρίζει κανείς το μοναδικό ΣΕΛΙΜΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ που χτίστηκε το 1794 από τον αρχιτέκτονα ΣΙΝΑΝ, με μιναρέδες που φτάνουν τα 70 μέτρα. Θα δούμε το Καραβάν Σεράι του Ρουστέμ Πασά, που σήμερα αποτελεί πολυτελές ξενοδοχείο. Θα δούμε στην κεντρική πλατεία τα αγάλματα των Πεχλιβανίδων (παλαιστές με λάδι) που όπως λέγεται εκεί ξεκίνησε το σχετικό άθλημα. Θα θαυμάσουμε την κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) για ψώνια και τον πολύ όμορφο πεζόδρομο με πάρα πολλά εμπορικά μαγαζιά με πολύ καλές τιμές για ρούχα, αναμνηστικές αγορές, κ.λπ., παραδοσιακά εστιατόρια, κ.α. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα περνώντας από την Καλλίπολη στην Λάμψακο με το φέρυ, θα επιστρέψουμε στο Τσανάκαλε και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Τσανάκαλε – Αθήνα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα σύνορα, έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν θα επιστρέψουμε στο σημείο αναχώρησης.

Σημείωση: Δυνατότητα 6ήμερου προγράμματος με προσθήκη επίσκεψης στην Αρτάκη, Κύζικο και Πάνορμο.

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης