Ποιοί είμαστε

Η Pilgrimtours.gr ήταν μια ιδέα που εμπνεύστηκε και που υλοποιήθηκε από τον Γιώργο Δημόπουλο, ιδρυτή & συν-ιδιοκτήτη του HIMALAYA TRAVEL Α.Ε. Όντας γιος ιερέα από τη Μεσσηνία, ξεκίνησε στις επιχειρήσεις του ταξιδιού από νεαρή ηλικία και μαζί με τον συνεργάτη του Άλεν Ναρλιάν, καθιέρωσε ένα επιτυχημένο ταξιδιωτικό γραφείο, που σχεδόν 40 χρόνια τώρα, έχει χειριστεί μια μεγάλη ποικιλομορφία υπηρεσιών στον χώρο του ταξιδιού, τα οποία επεκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών με χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες.

Το HIMALAYA TRAVEL Α.Ε. είναι ένα γραφείο ταξιδίων «Ειδικού Ενδιαφέροντος» που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985 και που μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, όπως τα οικολογικά-αγροτουριστικά ταξίδια και τα ταξίδια για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, έθεσε επιτυχώς τις λαβές για οποιοδήποτε είδος θρησκευτικού ταξιδιού (προσκυνήματος) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή η εμπειρία, η γνώση και η πίστη υλοποίησαν τελικά το Pilgrimtours.gr.

Μέσα από όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας, προσφέρουμε κάτι περισσότερο από απλά ταξίδια. Το πεπειραμένο προσωπικό μας – συμβούλων ταξιδιού – υπό από την προσωπική επίβλεψη και διαχείριση του Γιώργου Δημόπουλου και του Άλεν Ναρλιάν, μαζί με τους κορυφαίους ξεναγούς των εκδρομών μας, είναι σε θέση να σας παρουσιάσουν τις περιοχές σε κάθε προορισμό και να σας αποκαλύψουν λεπτομέρειες, έτσι όπως μόνο ένας ντόπιος επαγγελματίας του τουρισμού θα μπορούσε να κάνει.

Σας παρέχουμε τις άριστες εξατομικευμένες υπηρεσίες μας για μοναδική πνευματική και πολιτιστική εμπειρία. Για την τέλεια προσκυνηματική εκδρομή.

Το HIMALAYA TRAVEL Α.Ε. είναι ενεργό συμβεβλημένο μέλος με την Ελληνική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA), την Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ASTA), την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών (IATA), την Εταιρεία για το Προσιτό ταξίδι & τη Φιλοξενία (SATH) και πάντα δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα στη βιομηχανία του ταξιδιού.

Με βράβευση 3 φορές του Τουριστικού Προσκυνηματικού Εντύπου μας και της Ιστοσελίδας μας www.pilgrimtours.gr στη κατηγορία Θεματικού Τουρισμού από τη HATTA.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για το επόμενο εμπνευσμένο ταξίδι σας.

Η Φιλοσοφία μας

Σε μια εποχή όπου οι αξίες και τα ιδανικά ανακατεύονται δημιουργώντας περίπλοκες μόδες και τάσεις, τα Προσκυνηματικά Ταξίδια της Pilgrim Tours οριοθετούν και πάλι την έννοια του ταξιδιού του προσκυνητή, δημιουργώντας συγκινητικά συναισθήματα, μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις απόλυτα προσανατολισμένες στην Πίστη μας.

Ταξιδεύοντας περισσότερο από 40 χρόνια σε όλα τα Χριστιανικά προσκυνήματα στην Ελλάδα, τη Μικρά Ασία, στους Αγ. Τόπους και σ’ όλο το κόσμο, πιστεύω ότι η συμμετοχή κάθε ανθρώπου σε μια προσκυνηματική εκδρομή είναι πραγματική Ευλογία. Η επίσκεψη στους τόπους όπου περπάτησε, έζησε και δίδαξε ο Χριστός, οι Άγ.Απόστολοι και Άγιες μορφές ανθρώπων, δίνουν στον ταξιδιώτη μια μοναδική  εμπειρία και γνώση για τον Χριστιανισμό και το μήνυμα του Ευαγγελίου.

Αυτό είναι το μήνυμα της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αυτή είναι η Ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Αγαπάτε αλλήλους» «Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα»

«… εφόσον ουκ εποιήσατε ενι τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων ουδε εμοι εποιήσατε»

Αυτό το μήνυμα προσπαθούμε να μεταφέρουμε και στους συμμετέχοντες στα ταξίδια μας, τους απανταχού προσκυνητές. Με έμπειρο προσωπικό, επαγγελματίες ξεναγούς ειδικούς για Χριστιανικά Group, χρησιμοποιώντας άριστα λεωφορεία και ξενοδοχεία, προσπαθούμε να περάσουμε στους ταξιδιώτες μας έναν συνδυασμό από όλες τις ομορφιές των τόπων που επισκεπτόμαστε, τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους.

Περπατώντας στα βήματα του Χριστού, του Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Αγίου Ανδρέα και χιλιάδων άλλων Αγίων έως τον σύγχρονο των ημερών μας Άγιο Νεκτάριο, το βίωμα αυτών των προσκυνηματικών εκδρομών είναι μια ανεπανάληπτη και Θεία εμπειρία. Ταξίδια πνευματικής φόρτισης και εικόνες τόπων που εκπέμπουν σκέψεις αλλά κυρίως συναισθηματική αμεσότητα. Στις Προσκυνηματικές Εκδρομές της Pilgrim Tours αρκεί μονάχα να (συν)αισθάνεσαι και να πιστεύεις…

Το ταξίδι του Παύλου στην Ελλάδα – Δημιουργία της πρώτης Εκκλησίας και οι πρώτες βαπτίσεις Χριστιανών

9 καὶ ὅραμα διὰ τῆς νυκτὸς ὤφθη τῷ Παύλῳ· ἀνήρ τις ἦν Μακεδὼν ἑστὼς, παρακαλῶν αὐτὸν καὶ λέγων· Διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν.

10 ὡς δὲ τὸ ὅραμα εἶδεν εὐθέως ἐζητήσαμεν ἐξελθεῖν εἰς τὴν Μακεδονίαν συμβιβάζοντες ὅτι προσκέκληται ἡμᾶς ὁ Κύριος εὐαγγελίσασθαι αὐτούς.

11 Ἀναχθέντες οὖν ἀπὸ τὴς Τρῳάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθρᾴκην τῇ τε ἐπιούσῃ εἰς Νεάπολιν.

12 ἐκεῖθέν τε εἰς Φιλίππους, ἥτις ἐστὶ πρώτη τῆς μερίδος τῆς Μακεδονίας πόλις κολωνία. ἦμεν δὲ ἐν αὐτῇ τῇ πόλει διατρίβοντες ἡμέρας τινάς,

13 τῇ τε ἡμέρᾳ τῶν σαββάτων ἐξήλθομεν ἔξω τῆς πόλεως παρὰ ποταμὸν οὗ ἐνομίζετο προσευχὴ εἶναι, καὶ καθίσαντες ἐλαλοῦμεν ταῖς συνελθούσαις γυναιξί.

14 καί τις γυνὴ ὀνόματι Λυδία, πορφυρόπωλις πόλεως Θυατείρων, σεβομένη τὸν Θεόν, ἤκουεν, ἧς ὁ Κύριος διήνοιξε τὴν καρδίαν προσέχειν τοῖς λαλουμένοις ὑπὸ τοῦ Παύλου.

15 ὡς δὲ ἐβαπτίσθη καὶ ὁ οἶκος αὐτῆς, παρεκάλεσε λέγουσα· Εἰ κεκρίκατέ με πιστὴν τῷ Κυρίῳ εἶναι, εἰσελθόντες εἰς τὸν οἶκόν μου μείνατε· καὶ παρεβιάσατο ἡμᾶς.