Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Μια από τις πιο σημαντικές διαδρομές θρησκευτικού αλλά και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα είναι τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου». Ο Παύλος, παρότι δεν ανήκε στον στενό κύκλο των 12 μαθητών του Χριστού, αποτελεί μια σημαντική μορφή για τη Χριστιανική θρησκεία. Διέδωσε όσο κανείς άλλος το Χριστιανισμό και για το λόγο αυτό ονομάστηκε ισαπόστολος και «Απόστολος των Εθνών». Στο πλαίσιο των ταξιδιών του για τη διάδοση του Χριστιανισμού, ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε και την Ελλάδα, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο και διδάσκοντας το έργο του Ιησού. Το ταξίδι του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα είναι μια διαδρομή που συγκινεί σήμερα όχι μόνο τον ευσεβή πιστό, αλλά και όποιον αγαπά την ιστορία. Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» περνούν από όλα τα μέρη που δίδαξε ο Απόστολος και αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.

Από την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη όπου κυνηγήθηκε και ως την Βέροια που κήρυξε το Ευαγγέλιο προς τους Βεροιείς, στο λεγόμενο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου». Και από την Αθήνα που ανέπτυξε τη διδασκαλία του στο Σώμα του Αρείου Πάγου, με βάση το γεγονός ότι ένα από τα μέλη του, ο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης, ασπάσθηκε τη διδασκαλία του και ως την Κόρινθο που οι Ιουδαίοι της πόλης συνασπίσθηκαν εναντίον του και τον κατηγόρησαν ότι προσπαθεί παράνομα να πείσει ανθρώπους να ακολουθήσουν τη διδασκαλία του. Ο Απόστολος Παύλος συνέβαλε τα μέγιστα στην εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ελλάδα και κύρηξε τον Λόγο Του στους Έλληνες, πριν σπεύσει για την Έφεσο. Αποχαιρέτησε τους νέους αδερφούς του και με συνοδεία τον Σίλα, τον Τιμόθεο, τον Ακύλα και την Πρίσκιλλα αναχώρησε. Ο Απόστολος Παύλος είναι πολιούχος της Κορίνθου και προς τιμή του έχει οικοδομηθεί περίλαμπρος ναός.

Μέσα από τις 4 αποστολικές περιοδείες του, ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε και έζησε σε περίπου 35 πόλεις. Σε αυτές τις Βιβλικές Πόλεις η Pilgrimtours.gr θα σας ταξιδέψει και μέσω των προσκυνηματικών – εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουμε σχεδιάσει, θα βιώσετε αυτά τα ταξίδια όπως πραγματικά αρμόζει να αποδοθούν, μέσα από τα μάτια και την ψυχή του ταξιδιώτη προσκυνητή – ερευνητή: