Share Post
Μπάρι – Άλμπερομπέλλο – Λέτσε – Ελληνόφωνα Χωριά – Τάραντας – Σιντέρνο – Σεμινάρα – Γέρακας – Μεσσήνη – Αίτνα – Ταορμίνα – Συρακούσαι – Κατάνια – Ρήγιο – Βασιλική Αγίου Νικολάου – Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι Αγίου Ηλία & Φιλάρετου – Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου – Κατακόμβες Αγίου Ιωάννη – Κρύπτη Αγίου Μαρκιανού – Ορθόδοξος Ναός Πέτρου και Παύλου

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Μέρα, Αθήνα – Πάτρα:

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας, επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο με ωραία σαλόνια, καταστήματα, μπάρ, εστιατόριο κ.α. Απόπλους, διανυκτέρευση εν πλώ.

2η Μέρα, Μπάρι, Άγιος Νικόλαος – Άλμπερομπέλλο – Λέτσε:

Άφιξη στο λιμάνι του ΜΠΑΡΙ, αποβίβαση και κατευθυνόμαστε για προσκύνημα στην ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, στο βορειανατολικό τμήμα της παλαιάς πόλης, όπου στην κρύπτη του ναού φυλάσσονται λείψανα του Αγίου του Μυροβλύτη τα οποία έκλεψαν και έφεραν από τα Μύρα της Μικράς Ασίας. Αποτελεί πρότυπο για τους μετέπειτα ναούς που χτίστηκαν στην Απουλία, Ρομανικής τέχνης με επιρροές από κλασική, βυζαντινή και αραβική τέχνη. Ακολουθεί μικρή περιήγηση-ξενάγηση στην παλαιά πόλη. Συνεχίζοντας, φθάνουμε στην κοιλάδα των τρούλων και το ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ, το ιδιόρρυθμο χωριό που αποτελείται από ένα ασυνήθιστο τύπο κατοικίας. Όλα τα κτίσματα του, σπίτια, καταστήματα, εκκλησίες, είναι τρουλόκτιστα, λευκά και διακοσμημένα με περίτεχνα στολίδια. Στα δρομάκια του χωριού βρίσκει κανείς γνήσια τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά χειροτεχνήματα. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του ΣΑΛΕΝΤΟ, το όμορφο ΛΕΤΣΕ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το Λέτσε έχει χαρακτηριστεί ως η Φλωρεντία του Νότου και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά μπαρόκ κτήρια της για την ζωντάνια του φωταγωγημένου ιστορικού της κέντρου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα, Λέτσε – Ελληνόφωνα Χωριά – Τάραντας – Σιντέρνο:

Πρωινό. Αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απούλιας. Στην ΚΑΛΗΜΕΡΑ θα δούμε την Αθηναϊκή στήλη αδελφοποίησης και το λαογραφικό μουσείο και στην ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ θα ξεναγηθούμε στα υπόγεια ελαιοτριβεία, θα μιλήσουμε με τους Γκρίκο και θα μάθουμε την ιστορία τους. Αναχώρηση για την πόλη που ιδρύθηκε το 708 π.χ. από Σπαρτιάτες και στις μέρες μας εντυπωσιάζει με το μεγαλείο μίας Μητρόπολης του Νότου, τον ΤΑΡΑΝΤΑ. Στη συνέχεια θα δούμε την ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΛΑ, την ΜΑΡΙΝΑ ΠΙΚΟΛΑ με την πρώτη μηχανική γέφυρα της Ευρώπης και το Αραγωνικό κάστρο. Ακολουθώντας την οδό του Ιονίου θα συνεχίσουμε για τον φύλακα της Ορθόδοξης Ιταλίας, την ΚΑΛΑΒΡΙΑ. Βλέπουμε την γή της Συβάρεως και του αρχαίου Μεταποντίου. Φτάνουμε στο ΣΙΝΤΕΡΝΟ, αποικία των Λοκρών και ακτή των γιασεμιών. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον γραφικό πεζόδρομο της προκυμαίας. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα, Σιντέρνο – Σεμινάρα – Ελληνόφωνα Χωριά – Γέρακας – Σιντέρνο:

Πρωινό. Αναχωρούμε για την ΣΕΜΙΝΑΡΑ. Πρόκειται για μία διαδρομή στην φύση και το κλίμα της απρόσιτης τραχιάς γης στων Καλαβρών. Επί χρονολογίας της εξάπλωσης των βαρβαρικών φυλών στην Ευρώπη, η Καλαβρία έγινε ο φύλακας του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στη Δύση. Φτάνουμε στην Βυζαντινή Σεμινάρα. Προσκύνημα (εφόσον είναι εφικτό θα παρακολουθήσουμε ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΛΙΑ & ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ. Το Μοναστήρι βρίσκεται κυριολεκτικά στην αγκαλιά ελαιώνων και το τοπίο είναι χαρακτηριστικό των τόπων που δέχθηκαν τον Μοναχισμό στους αιώνες των θρησκευτικών διώξεων. Αναχωρούμε για τα ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ της ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ, τη ΜΠΟΒΑ ΜΑΡΙΝΑ που σημαίνει «Βούα του Γιαλού» όπου θα επισκεφθούμε το Ινστιτούτο Ελληνόφωνων Σπουδών. Θα συνεχίσουμε για τους ΛΟΚΡΟΥΣ και την Βυζαντινή πόλη του ΓΕΡΑΚΑ. Θα δούμε την πλατεία των ΤΡΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, το Εκκλησάκι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ καθώς και το Νορμανδικό Κάστρο. Επιστροφή στο Σιντέρνο και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα, Σιντέρνο – Μεσσήνη – Αίτνα – Ταορμίνα:

Πρωινό. Ξεκινάμε για τα θρυλικά στενά της «ΣΚΥΛΑΣ & ΧΑΡΥΒΔΗΣ» όπου θα μεταβούμε με το πλοίο για τη Σικελία. Αποβίβαση στην ΜΕΣΣΗΝΗ, μία από τις παλαιότερες Ελληνικές πόλεις της Σικελίας. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από μπαρόκ ρυθμό. Θα δούμε την αναγεννησιακή Φοντάνα του Ωρίωνα καθώς και το Φλαμανδικό κωδωνοστάσιο. Θα επισκεφθούμε την νορμανδική Μητρόπολη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ. Θα ανηφορίσουμε για το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, τον ήρεμο γίγαντα της ΑΙΤΝΑΣ. Μία μοναδική διαδρομή και θέαμα. Θα φτάσουμε μέχρι τους πρώτους κρατήρες Σιλβέστρο σε υψόμετρο 2.000μ. όπου θα επισκεφθούμε την τουριστική αγορά του με τοπικά προϊόντα στο χωριό με chalet. Κατηφορίζουμε για την κοσμοπολίτικη ΤΑΟΡΜΙΝΑ, με τα ωραιότερα μπαλκόνια στο Σικελικό πέλαγος. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρο, τα στενά δρομάκια με τα εκατοντάδες μικρομάγαζα και τα ωραία καφέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα, Ταορμίνα – Συρακούσαι – Κατάνια – Ταορμίνα:

Πρωινό. Αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τις ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και την ΚΡΥΠΤΗ του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΙΑΝΟΥ. Ενδιαφέρον αξιοθέατο της περιοχής που θα δούμε αποτελεί η νέα Καθολική Εκκλησία της Παναγίας των Δακρύων που χαρακτηρίζεται από μοντέρνα αρχιτεκτονική. Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε την ΟΡΤΥΓΙΑ, παλιός πυρήνας των Συρακουσών, όπου θα δούμε το Ναό της Αθηνάς, προσαρμοσμένος από αιώνες για να αποτελέσει Καθεδρικό Χριστιανικό Ναό της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πηγή της Αρεθούσας που βρίσκεται στην ακτή του μεγάλου ιστορικού λιμανιού της Ορτυγίας. Επίσης θα επισκεφθούμε τα λατομεία του παραδείσου, όπου ρίχτηκαν 7.000 Αθηναίοι αιχμάλωτοι το 415 π.χ., τη Στοά του Διονυσίου και το Θέατρο των Συρακουσών από τα καλύτερα θέατρα της αρχαιότητας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΚΑΤΑΝΙΑ όπου θα δούμε την πλατεία του Ελέφαντα, την Μητρόπολη της Αγίας Αγάθης, την εμπορική οδό της Αίτνας, κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Μέρα, Ταορμίνα – Ρήγιο – Μπάρι:

Πρωινό. Αναχωρούμε και περνώντας τα στενά της Μεσσήνης, θα φτάσουμε στο Ρήγιο. Θα προσκυνήσουμε στον νέο ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας του Ρηγίου όπου θα δούμε τους περίφημους πολεμιστές του Ριάτσε, τους πίνακες των Λοκρών και πλήθος εκθεμάτων της Μεγάλης Ελλάδος. Αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για ξεκούραση και αγορά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Καλαβρίας. Άφιξη επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο με ωραία σαλόνια, καταστήματα, μπάρ, εστιατόριο κ.α. Απόπλους, διανυκτέρευση εν πλώ.

8η Μέρα, Πάτρα – Αθήνα:

Άφιξη και αποβίβαση στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Τέλος Εκδρομής.

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης