Προσκυνηματικές Εκδρομές Εξωτερικού στους Άγιους Τόπους και σε όλο τον κόσμο!

Πίσω στα πρώτα χρόνια της γέννησης του Χριστιανισμού, η ενιαία Χριστιανική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία εξελίχθηκε προοδευτικά σε δύο μεγάλα μεγέθη, ιστορικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή σύνθεση και την Ευρωπαϊκή κατανόηση. Πρόκειται για τη Χριστιανική Δύση και τη Χριστιανική Ανατολή:

Η Χριστιανική Δύση δέχθηκε τον Ευαγγελικό Λόγο μέσω της Ρώμης, και στη Ρώμη ήρθε το Χριστιανικό κήρυγμα διατυπωμένο στην Ελληνική. Με συνέπεια ο κόσμος της Δυτικής Ευρώπης να δεχθεί την επίδραση και να συνδέσει την ύπαρξή του με τρία μεγάλα πνευματικά μεγέθη: με τη Χριστιανική Πίστη, με την Ελληνική παράδοση και με τη Ρωμαϊκή κληρονομιά.

Η Χριστιανική Ανατολή ανέπτυξε τη δυναμική της με κέντρο τη Νέα Ρώμη (την Κωνσταντινούπολη), την οποία πλαισίωναν τόσο οι παλαίφατες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής, η Αλεξάνδρεια, η Αντιόχεια, τα Ιεροσόλυμα και η Κύπρος, όσο και οι εκχριστιανισθέντες λαοί της Ανατολικής Ευρώπης

Μεσω αυτών των δύο πόλων, ο Χριστιανισμός στο πέρασμα των χρόνων εξαπλώθηκε σε κάθε άκρη της γης και σύμφωνα με ενδελεχή έρευνα – The Global Religious Landscape – που πραγματοποίησε το έγκριτο Αμερικανικό ίδρυμα ερευνών Pew Forum, οι Χριστιανοί όλου του κόσμου ανέρχονται σε 2,2 δισεκατομμύρια, εδρεώνοντας τον Χριστιανισμό στην πρώτη θέση της λίστας με τις θρησκείες παγκοσμίως.

Από την Κωνσταντινούπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Βυζαντινών Ελληνορθόδοξων μνημείων και από τους Άγιους Τόπους των Πανάγιων Προσκυνημάτων, μέχρι την Αμερική των Μοναστηριών της Αριζόνας, ο Χριστιανισμός σαν μια ενωτική θρησκεία, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική και πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου.

Η Pilgrimtours.gr έχει δημιουργήσει μια ποικιλία προσκυνηματικών εκδρομών τόσο σε ιστορικούς προορισμούς μέσα από το πέρασμα των χρόνων όσο και σε σύγχρονους. Ελάτε να ταξιδέψετε μαζί μας και να ζήσετε αυτές τις ανεπανάληπτες εμπειρίες, έτσι όπως μόνο η Pilgrimtours.gr βιωματικά μπορεί να σας μεταδώσει. Οι κάτωθι εκδρομές αποτελούν προτάσεις εκδρομών και όχι αναχωρήσεις εκδρομών.