Προσκυνηματική Εκδρομή – Ταξίδι

Η Ελλάδα είναι ένα από τα πρώτα λίκνα του Χριστιανισμού και επομένως όλα τα Ελληνικά Ορθόδοξα Προσκυνήματα είναι αναπόσπαστα τμήματα της εθνικής κληρονομιάς μας, που είναι συγχρόνως μια ξεχωριστή έλξη για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, των Βυζαντινών χρόνων έως και πιο πρόσφατα, με τα εξαιρετικά έργα ζωγραφικής των εικόνων στη νωπογραφία ή το μωσαϊκό και τα μοναδικά λείψανα, αποδεικνύουν την άμεση διάδοση του Χριστιανισμού σε όλη την Ελλάδα. Αξιοπρόσεκτα είναι επίσης τα Ορθόδοξα Μοναστήρια σε όλη την Ελλάδα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διάδοση του Χριστιανισμού, αλλά βοήθησαν στη διατήρηση της Ελληνικής λογοτεχνίας και των τεχνών. Τα παραδείγματα είναι πολλά από την οθωμανική περίοδο, όταν άτομα της Ιεροσύνης δημιούργησαν τα «κρυφά σχολειά» τα οποία ήταν “παράνομα” υπόγεια σχολεία για να διδάξουν την Ελληνική γλώσσα και τα Χριστιανικά δόγματα. Στα κρυφά σχολειά η ελπίδα για την ελευθερία άκμασε και οι Έλληνες έβγαιναν από το άδυτο της φτώχειας, μέσω της καλλιέργειας της γης που άνηκε στα Μοναστήρια, προκειμένου να πάρουν κάποιο εισόδημα από τις συγκομιδές.

Τα Ορθόδοξα Μοναστήρια του Άγιου Όρους και αυτά που στηρίζονται στους φυσικούς στυλοβάτες βράχους που ονομάζονται Μεταίωρα, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σε όλη την Ελλάδα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις Βυζαντινές βασιλικές εκκλησίες και τα πρώτα Χριστιανικά παρεκκλησια τα οποία χτίστηκαν πάνω από τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς και που συνυπάρχουν σε ένα μωσαϊκό των πολιτισμών και των θρησκειών. Ένας άλλος πολύ σημαντικός ρόλος που έχουν οι Ελληνικές Εκκλησίες και τα Μοναστήρια είναι η δημιουργία θρησκευτικών μουσείων εντός των εγκαταστάσεών τους. Μουσεία τα οποία συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να συντηρηθεί η Ελληνική Ορθόδοξη κληρονομιά και που δίνουν έμφαση στην ισχυρή σύνδεση μεταξύ της τέχνης, της θρησκευτικής λατρείας και το σημαντικό ρόλο της εκκλησίας στην Ελληνική ιστορία.

Οι Θρησκευτικές – Προσκυνηματικές εκδρομές μπορούν να διαιρεθούν σε 2 κατηγορίες:

1. Μεμονωμένοι προσκυνητές:

Ταξιδιώτες που έχουν προσωπικά θρησκευτικά κίνητρα και επιθυμούν να επισκεφτούν συγκεκριμένες θρησκευτικές περιοχές.

2. Ομαδικό θρησκευτικό ταξίδι:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναπτυχθεί η κοινωνικότητα μεταξύ των ανθρώπων. Και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε η καλύτερη επιλογή σας για να προγραμματίσουμε μαζί μια προσκυνηματική εκδρομή για την εκκλησία, τον σύλλογο, την ομάδα ή την εταιρεία σας.

Η Pilgrimtours.gr είναι σε θέση να σας προσφέρει ποικίλους θρησκευτικούς προορισμούς για να επιλέξετε. Μοναδικές προσκυνηματικές εκδρομές που εξερευνούν τις Χριστιανικές διαδρομές και ακολουθούν τις πορείες των Αποστόλων, για να εμβαθύνουν την πίστη σας σε κάθε βήμα του δρόμου σε αυτό το πνευματικό ταξίδι. Εσείς απλά αποφασίζετε ποιά προσκυνηματική εκδρομή είναι η τελειότερη και καταλληλότερη για τα ενδιαφέροντά σας και εμείς να είστε σίγουροι ότι οι προτάσεις μας θα ανταποκριθούν απόλυτα στις απαιτήσεις και ανάγκεςσας. Θα σας παράσχουμε τον αρτιότερο και λεπτομερέστατο προγραμματισμό για τις υπηρεσίες του προγράμματός σας, που σίγουρα δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε το χρόνο ή τον κόπο σας. Η από μακρά υφιστάμενη παρουσία μας στην διοργάνωση και συντονισμό των προσκυνηματικών εκδρομών, εγγυάται ότι προσφέρουμε τις άριστες εξατομικευμένες υπηρεσίες μας, που συνδυάζονται με τις καλύτερες τιμές.

Όταν οργανώσετε μια ομαδική προσκυνηματική εκδρομή μαζί μας:

  • Το δρομολόγιο του προγράμματος είναι επί παραγγελία για την ομάδα σας
  • Επιλέγετε εσείς την ημερομηνία αναχώρησης και την διάρκεια διαμονής σας
  • Προγραμματίζουμε το ταξίδι σας για να ταιριάξει στον προϋπολογισμό σας

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για μια μοναδική ταξιδιωτική θρησκευτική εμπειρία!