Share Post

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα: Αθήνα – Φοίνιξ Αριζόνας

Η προσκυνηματική εκδρομή στο Φοίνιξ της Αριζόνας και στο Έσσεξ, ξεκινάει με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Φοίνιξ. Άφιξη στο Φοίνιξ και μετάβαση στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου όπου και θα φιλοξενηθούμε.

2η Ημέρα: Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου – Φοίνιξ

Σήμερα θα συναντήσουμε τον Γέροντα Εφραίμ για να πάρουμε την ευχή του και θα γνωρίσουμε τους χώρους της Μονής. Πεντακάθαρα πλακόστρω­τα δρομάκια, γάργαρα ποταμάκια, υπέροχες ξύλινες γεφυρούλες, μαρμάρινα σκαλιστά συντριβάνια, μικροσκοπικά παγκάκια με τα πανύψηλα δέντρα τριγύρω. Στο κέντρο περίπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου. Μεγάλος, καινούργιος Ιερός Ναός με υπέροχα μάρμαρα και εικόνες. Μέσα στον κήπο της Ιεράς Μονής τα διάφορα μονοπά­τια σε οδηγούν στα 6 παρεκκλή­σια, πού υπάρχουν τριγύρω. Το πα­ρεκκλήσι του Άγιου Ιωάννου του Προδρόμου, του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, του Αγίου Γεωργίου και τα υπόλοιπα. Ολοκαίνουργια μικρά εκκλη­σάκια από ξύλο και πέτρα, πού ξε­χωρίζουν για την αστραφτερή τους λάμψη. Διανυκτέρευση εντός της Μονής.

3η Ημέρα: Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου

Σήμερα θα φιλοξενηθούμε για άλλη μια μέρα στη Μονή. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα των επισκεπτών της Μονής. Διανυκτέρευση εντός της Μονής.

4η Ημέρα: Φοίνιξ – Λονδίνο

Αναχώρηση από τη Μονή και περιήγηση στην πόλη του Φοίνιξ. Το Φοίνιξ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Αριζόνα των Η.Π.Α., καθώς και η πέμπτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το Φοίνιξ ιδρύθηκε το 1871. Η ιστορία αρχίζει το 1857, όταν ένα βετεράνος του εμφυλίου πολέμου ο Τζακ Σουίλιγκ ο οποίος σε μια εκδρομή πρόσεξε τα αρχαία κανάλια που βρισκόταν στην περιοχή. Ο Σουίλιγκ έκανε το πρώτο αρδευτικό έργο στην περιοχή και ξεκίνησε τη μικρή αγροτική κοινότητα του Φοίνιξ, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μεγάλη μητροπολιτική περιοχή. Το βράδυ αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Φοίνιξ για το Λονδίνο.

5η Ημέρα: Λονδίνο

Το μεσημέρι άφιξη στο Λονδίνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Λονδίνο – Έσσεξ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Έσσεξ. Άφιξη στο Μάλντον όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου. Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Τιμίου Προδρόμου ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ιδρύθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Σοφρώνιο. Ξενάγηση στους χώρους της Μονής και επίσκεψη στο ανδρικό και γυναικείο μοναστήρι, όπου εκεί οι μοναχοί τελούν την επαναληπτική προσευχή, η οποία διαρκεί τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως. Σχεδόν όλη την ημέρα, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προσεύχονται για να δοξάσουν το όνομα του Αγίου Θεού. Προέρχονται από διάφορες εθνικότητες, γι’ αυτό και η δοξολογία και η προσευχή γίνεται στα Ελληνικά αλλά και σε διάφορες γλώσσες. Επιστροφή στο Λονδίνο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Λονδίνο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το κέντρο Λονδίνου όπου τα δημοφιλή αξιοθέατα μας περιμένουν. Θα περάσουμε από τα γνωστά αξιοθέατα και μνημεία όπως το διασημότερο ρολόι Big Ben, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κοινοβούλιο. Στην συνέχεια θα οδηγηθούμε στην πλευρά του ποταμού Τάμεση που μας προσφέρει πανοραμική θέα πολλών σημαντικών κτιρίων. Μετά φθάνουμε στο πύργο του Λονδίνου (Tower Of London). Θα κάνουμε στάση έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου θα δούμε την αλλαγή της βασιλικής φρουράς. Συνέχεια έχει η μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Τάμεση όπου θα απολαύσουμε τα τριγύρω σημαντικά αξιοθέατα όπως τον καθεδρικό ναό Αγ. Παύλου και το θέατρο Σαίξπηρ και τέλος θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή αγγλική μπυραρία για αγγλικό γεύμα. Μετά το γεύμα σειρά έχει ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Αβαείο Γουεστμίνστερ (Westminster Abbey). Τόπος στον οποίο γίνονται οι στέψεις των βρετανών βασιλιάδων καθώς και ο τόπος ταφής τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Λοδίνο – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Αναχώρηση πτήσης για την Αθήνα.

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης