Share Post
Ραβέννα – Μπολόνια – Γκρενόμπλ – Λυών – Αβινιόν – Νίκαια – Μονακό – Σιένα – Ασίζη

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Μέρα, Αθήνα – Πάτρα (220χλμ):

Συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι και αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για Πάτρα. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, επιβίβαση και τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για Ιταλία με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα, Ανκόνα – Ραβέννα – Μπολόνια (270χλμ):

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα, αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για το «Βυζάντιο της Ιταλίας» την ΡΑΒΕΝΝΑ, όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα παλαιοχριστιανικής Βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής στη δυτική Ευρώπη, την Βασιλική Του Αγίου Βιταλίου. Είναι περισσότερο γνωστή για τον πλούτο των Βυζαντινών ψηφιδωτών της, τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα εκτός Κωνσταντινούπολης. Η εκκλησία είναι τεράστιας σημασίας για τη Βυζαντινή τέχνη, καθώς είναι η μόνη μεγάλη εκκλησία από την περίοδο του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α΄ που σώζεται ουσιαστικά ανέπαφη μέχρι σήμερα. Θα δούμε το Βαπτιστήριο Των Ορθοδόξων, χρονολογείται κατά τον 4ο αιώνα και είναι το αρχαιότερο παλαιοχριστιανικό μνημείο στη Ραβέννα. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά ελληνορωμαϊκής τέχνης, ενώ στο εσωτερικό θα θαυμάσουμε στο ψηφιδωτό διάκοσμο μία παράσταση θεοφάνειας, την Βάπτιση του Χριστού, πορτρέτα των δώδεκα αποστόλων με επικεφαλής τον Πέτρο και Παύλο, καθώς και την Ετοιμασία του θρόνου για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, με άδειες θέσεις σε φανταστικά αρχιτεκτονήματα του επίγειου κήπου και του επουράνιου παραδείσου, που συμβολίζει τον προορισμό των ψυχών για την αιώνια ζωή τους. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στο Classe στην Βασιλική του Ναού του Αγίου Απολλινάριου Classe που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα παλαιοχριστιανικής βασιλικής και παρά τις φθορές που έχει υποστεί κατά την διάρκεια των αιώνων, διατηρεί ακόμη υπέροχα ψηφιδωτά της αψίδας με υπέροχες σκηνές Θεοφάνειας του πρώιμου Χριστιανισμού και τις αρχαίες μαρμάρινες σαρκοφάγους αρχιεπίσκοπων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των πλαγίων κλιτών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Μπολόνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3η Μέρα, Μπολόνια – Γκρενόμπλ – Λυών (700χλμ):

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με σύντομη περιήγηση στην Μπολόνια, μια πόλη με μεγάλη ιστορία και γνωστή για το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, το αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη, την καταπληκτική πλατεία Μαγγιόρε με το άγαλμα του Ποσειδώνα, την εκκλησία του Αγίου Πετρουνίου, τους ιστορικούς πύργους Ασινέλι (Asinelli) και Γκαρισέντα (Garisenda). Άμεση αναχώρηση για την Λυών με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Κατά την διαδρομή μας θα κάνουμε μία μικρή στάση στην Γκρενόμπλ γνωστή ως η «Πρωτεύουσα των Άλπεων» καθώς από την πόλη φαίνονται οι κουφές των Γαλλικών Άλπεων με ύψος άνω των 3,000 μέτρων. Άφιξη στην Λυών, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα, Παλαιοχριστιανικά Μνημεία Λυών:

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με περιήγηση στην Χριστιανική Γαλατία των πρώτων αιώνων και τους Μάρτυρες της Λυών. Στη Λυών κυριαρχεί ο λόφος της Φουρβίερ, που είναι γνωστός ως «ο λόγος που προσεύχεται» και οφείλει την ονομασία του στην ύπαρξη της Βασιλικής της Παναγίας του Φουβιέρ, που αποτελεί σύμβολο της πόλης καθώς η τοποθεσία αυτή σύμφωνα με την παράδοση υπήρξε τόπος λατρείας των πρώτων χριστιανών και τόπος μαρτυρίου του Αγίου Ποθεινού, πρώτου επισκόπου Λουγδούνου. Θα δούμε το συνεχίσουμε το Αρχαίο Θέατρο Γαλλο-Ρωμαϊκού πολιτισμού, το οποίο περιλαμβάνει αρχαιολογικό πάρκο με στύλους, αγάλματα και χάλκινα ψηφιδωτά. Θα επισκεφθούμε το Πολιτιστικό Κέντρο Χριστιανισμού στη Λυών, χώρος που είναι αφιερωμένος στην ιστορία και τη γέννηση του χριστιανισμού καθώς επίσης και στο χώρο “dungeon of Saint Pothin”που πιστεύεται ότι ήταν η φυλακή του Αγίου Ποθεινού καθώς και κρύπτη των Μαρτύρων της Λυών. Θα συνεχίσουμε για να δούμε το μνημείο της Βασιλικής Του Αγίου Ιουστού, όπου φιλοξενήθηκε η «Γαλλόφωνη Ορθόδοξη Ενορία της Ιεράς Συνάντησης – Ορθόδοξης Βυζαντινής Ενορία» που εξαρτιόταν από το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, και αποτελεί μέρος της Βασιλικής Της Αγίας Ειρήνης. Η κρύπτη της χρονολογείται κατά τον 9οαιώνα από την αρχή της εποχής των Καρολίνων. Ο ναός και η πλατεία είναι χτισμένα πάνω στη ρωμαϊκή νεκρόπολη, τα βιτρό παράθυρα και αγάλματα της εκκλησίας χρονολογούνται από το 1824 και απεικονίζουν την πρώιμη χριστιανική ιστορία της Λυών. Στην συνέχεια στην πλατεία του Αγίου Ιουστού θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και αποτελεί έδρα του Καθολικού Αρχιεπισκόπου της Λυών, γοτθικού ρυθμού με ρομανικά στοιχεία, θα δούμε το αστρονομικό ρολόι που χρονολογείται τον 14ο αιώνα και δείχνει όχι μόνο την ώρα και την ημερομηνία αλλά και τη θέση της Σελήνης και του Ήλιου σε σχέση με την Γή. Εντυπωσιακοί είναι οι δύο σταυροί δεξιά και αριστερά από το Ιερό του Ναού ως σύμβολα της ένωσης των εκκλησιών. Θα τελειώσουμε την περιήγηση μας με μια βόλτα στον αρχαιολογικό κήπο του Saint-Jean, στους πρόποδες του καθεδρικού ναούπου βρίσκονται τα ερείπια μνημείων όπως το παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη της Λυών. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα, Λυών – Αβινιόν (320χλμ):

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στην Μονή Αγίου Αντωνίου, το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά μετόχια της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Γαλλία, όπου βρίσκεται ο τάφος του ιδρυτή και κτήτορα της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Πλακίδα Ντεσέϊγ. Η Μονή βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία, όπου δεσπόζει η ομορφιά του όρους Vercors, ιδρύθηκε το 1978 και επιλέχθηκε γιατί η περιοχή αυτή είχε ευαγγελιστεί από τον Άγιο Μαρτίνο της Τουρώνης και είχε την ευλογία του μεγάλου ασκητή της Αιγύπτου. Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τόπο προσευχής και άσκησης και είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί είχαν ιδρυθεί τρία μεγάλα μοναστικά κέντρα της Καθολικής Εκκλησίας. Το Καθολικό της Μονής χτίστηκε από το 1988 έως το 1990 και έχει αγιογραφηθεί από έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Ρώσους αγιογράφους. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας προς Αβινιόν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα, Ιστορικό Κέντρο Πόλης Αβινιόν:

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στη μεσαιωνική παπική πόλη, γνωστή ως «Πύλη της Προβηγκίας» την Αβινιόν. Βρίσκεται στις όχθες του Ροδανού ποταμού, στέκεται οχυρωμένη μέσα στα επιβλητικά παπικά τείχη των ανακτόρων 14ου αιώνα. Στο ιστορικό της κέντρο θα δούμε το Παπικό Παλάτι, το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι της Ευρώπης που δεσπόζει στη κορυφή της ιστορικής πόλης ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής, δύναμης και πλούτου με επάλξεις και πολεμίστρες. Την πλατεία του Δημαρχείου. Το Πετί Παλέ που ήταν η επίσημη κατοικία του Πάπα τον 14ο αιώνα και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο όπου περιλαμβάνει πολλά έργα καλλιτεχνών και μία θρησκευτική συλλογή από τον 13ο έως τον 14ο αιώνα, μεταξύ αυτών και το περίφημο πίνακα του Μποτιτσέλι «Η Παναγία και Το Βρέφος». Θα συνεχίσουμε με τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, χτίστηκε το 1150 και στην κορυφή του Καθεδρικού Ναού το επίχρυσο άγαλμα της Παναγίας καθώς και ο Εσταυρωμένος δίνουν μία θρησκευτική πινελιά στη πλατεία του παπικού ανάκτορου. Θα περπατήσουμε στη γέφυρα του Ποντ ντ` Αβινιόν, μισογκρεμισμένη γέφυρα πάνω στον Ροδανό ποταμό, το παλαιό όνομα της είναι Saint Benezet και ονομάστηκε έτσι από το μικρό εκκλησάκι που είναι θαμμένος ο Άγιος Benezet. Θα περπατήσουμε στο πανέμορφο πάρκο Ροσέ Ντε Ντομ που βρίσκεται στο επάνω μέρος της ακρόπολης της Αβινιόν, με πανοραμική θέα προς την πόλη, τον Ροδανό ποταμό ως και τη γέφυρα. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η Μέρα, Αβινιόν – Νίκαια (360χλμ):

Πρωινό. Αναχώρηση για ακόμη ένα από τα τέσσερα συνολικά μετόχια της Ι.Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Γαλλία, το Γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης του Σολάν, συγκροτείται από Μοναχές που κατάγονται από επτά διαφορετικές χώρες, των οποίων πνευματικός πατέρας υπήρξε ο Αρχιμανδρίτης Πλακίδας, η περιοχή και τοποθεσία της Μονής διακρίνεται για την σημαντική παρουσία ορθόδοξου λαού και βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων. Η πρώτη εκκλησία της Μονής είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή. Η Μονή έχει αναλάβει επίσης ένα σημαντικό έργο διδασκαλίας διοργανώνοντας μαθήματα Ορθόδοξης Θεολογίας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το SaintMaximineLaSaintBaume. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαξιμίνου, ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα, είναι γοτθικού ρυθμού, και στην κρύπτη περιέχονται τα λείψανα της Αγίας Μαγδαληνής. Η χρυσή λειψανοθήκη που περιέχει την κάρα της Μαρίας Μαγδαληνής αναδύει μία υπέροχη και πολύ γλυκιά μυρωδιά που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει το άρωμα που η Μαρία Μαγδαληνή έβαλε στα πόδια του Ιησού. Παραμονή για προσκύνημα και θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας προς Νίκαια, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

8η Μέρα, Νίκαια – Μονακό – Σιέννα (520χλμ):

Πρωινό. Αναχωρούμε για το Πριγκιπάτο του Μονακό, θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε το Παλάτι του Πρίγκηπα, παλιό αρχοντικό του Μονακό με πανοραμική θέα στο Λιμάνι και στο Μόντε Κάρλο. Θα δούμε Ωκεανογραφικό Μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό. Τους Εξωτικούς Κήπους ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του Μονακό. Tέλος θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου Καθεδρικός Βυζαντινός Ναός του Μονακό, χτίστηκε το 1875, όπου βρίσκονται τα μνήματα της μοναρχικής δυναστείας Γκριμάλντι καθώς και της Πριγκίπισσας Grace Kelly. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας προς Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της Σιέννα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

9η Μέρα, Σιέννα – Ασίζη – Ανκόνα:

Πρωινό. Αναχώρηση για την γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, στην Ασίζη, μεταξύ των λόφων της Umbria. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά προσκυνήματα στην Ιταλία. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2000. Η Βασιλική βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφους και περιλαμβάνει δύο εκκλησίες γνωστές ως ΆΝΩ Εκκλησία και ΚΑΤΩ Εκκλησία καθώς και μία κρύπτη στην οποία φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου. Η κύρια είσοδος στο Ναό αποτελείται από περίτεχνη γοτθική πόρτα που διακοσμείτε από ένα περίτεχνο τριαντάφυλλο γνωστή ως το «Μάτι της ωραιότερης Εκκλησίας στο κόσμο». Τα λείψανα του Αγίου Φραγκίσκου ανακαλύφθηκαν κάτω από το δάπεδο της ΚΑΤΩ Βασιλικής όπου και κτίστηκε η κρύπτη κατά τον 19οαιώνα. Κατόπιν αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλώ.

10η Μέρα, Πάτρα – Αθήνα:

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Τέλος Εκδρομής.

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης