Share Post

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα:

Αναχώρηση και άφιξη στο ΤΕΛΑΒΙΒ. Άμεση αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, όπου θα ξεκινήσουμε το Προσκύνημα μας ανεβαίνοντας την οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ιωακείμ & Άννης, την Προβατική Κολυμβήθρα, τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το Πραιτώριο, για να φτάσουμε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: <<Μη μου Άπτου>>, <<των Κλαπών>>, του <<Λογγίνου του Εκατοντάρχου>>, <<Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου>>, του <<Ακάνθινου Στεφάνου>>, το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να πάρουμε ευλογία του Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου (εφ`όσον είναι εφικτόν) και νωρίς το απόγευμα άφιξη στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα Ιεροσόλυμα όπου θα επισκεφθούμε στο λόφο της Αγίας Σιών, το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Δαυίδ, και το σπίτι του Αγ.Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Συνεχίζοντας το προσκύνημα μας στην Αγία Πόλη από την Μικρή Γαλιλαία στην ίδια κορυφή της Ανάληψης του Όρους των Ελαιών και στον τόπο της Ανάληψης, θα προσκυνήσουμε στο σημείο Ανάληψης του Κυρίου. Συνεχίζουμε στον κήπο της Αγωνίας όπου και η Εκκλησία των Εθνών για να καταλήξουμε στη Γεσθημανή, όπου ευρίσκεται ο Τάφος της Θεοτόκου και τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Επιστρέφουμε στη Βηθλεέμ νωρίς το απόγευμα, ελαφρύ δείπνο ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά για ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

3η μέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μαρίας Μαγδαληνήςπου είναι Ρώσικη εκκλησία και η οποία ευρίσκεται επί του όρους των Ελαιών πλησίον του Κήπου της Γεσθημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Επιστρέφοντος θα επισκεφθούμε την Ορεινή τόπος γέννησης του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και στο δρόμο προς τη Βηθλεέμ, θα προσκυνήσουμε στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα:

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Ιεριχώ. Καθ`οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου και συνεχίζοντας δυτικά της Ιεριχούς θα ανεβούμε να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Σαραντάριου Όρους (Όρος των Πειρασμών) και στη συνέχεια στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Συνεχίζουμε για να μεταβούμε στον Ιορδάνη Ποταμό (πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως). Επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και τον Τάφο του Λαζάρου στην Βηθανία, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθ`οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώριο Όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτόπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα επισκεφθούμε την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Νάο Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Καπερναούμ, και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου στην πόλη της Τιβεριάδος εκεί όπου ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα.  Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου το οποίο αναφέρεται ώς το αρχαιότερο Μοναστήρι της Παλαιστίνης. Βράδυ επιστροφή στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα:

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου χτισμένη στον Αγρό του Κεραμέως, που αγοράστηκε με τα 30 αργύρια που επέστρεψε ο Ιούδας. Στη συνέχεια την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε τη Χεβρώνα, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Πετζάλλα και το χωριό των Ποιμένων. Στη Βηθλεέμθα προσκυνήσουμε στο Ναό της Γεννήσεως που έκτισε η Αγία Ελένηπάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, την Αγία Φάτνηκαι το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα:

Το πρωί, αναχώρηση από τη Βηθλεέμ για να επισκεφθούμε πάλι την Αγία Πόλη. Καθ` οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Θεοδόχου <<Κατά Μόνας>>. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές και για να προσκυνήσουμε πάλι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στα κοντινά προσκυνήματα όπως στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας και στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς. Μεσημέρι αναχώρηση από τα Ιεροσόλυμα για το ΤελΑβίβ. Καθ`οδόν θα σταματήσουμε για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου και θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας με αναχώρηση και άφιξη στην Αθήνα.

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης