Share Post
Σαντάνσκι – Μέλνικ – Σόφια – Βουκουρέστι – Νέαμτς – Μπακάου – Μπρασώβ – Μπράν – Σινάϊα – Μονή Αγίου Ιωάννη Ρίλα – Μονή Secu – Μονή Sixastria – Μονή Αγάπια

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Μέρα, Αθήνα – Σαντάνσκι:

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν για τη Βουλγαρία. Άφιξη στο Σαντάνσκι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα, Σαντάνσκι – Μέλνικ – Σόφια:

Επίσκεψη στη μικρή πόλη Μέλνικ και συνεχίζουμε για το ιστορικό Μοναστήρι «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας», μνημείο της Βουλγαρικής Αναγέννησης και παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και απλά ως Μοναστήρι της Ρίλα (Rilski manastir) είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων και 117 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Σόφιας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και γενικότερα των Βαλκανίων. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στη Σόφια. Απογευματινή ξενάγηση της πόλης, του εθνικού ιστορικού μουσείου με το παράρτημα για τα Βουλγαρικά Μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε τη Ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την Ελληνική εκκλησιά του Αγίου Γεωργίου και τον Καθεδρικό Ναό της Σόφιας που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι και αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Στη μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό, ένα πολύχρωμο υπαίθριο παζάρι σας περιμένει, με διάφορα αναμνηστικά της κομμουνιστικής εποχής, αντίκες, προτομές του Λένιν, παράσημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραδοσιακές μπάμπουσκες, θρησκευτικές εικόνες και ό,τι άλλο χωρά ο νους σας! Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα, Σόφια – Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από την Σόφια για το Βουκουρέστι. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, στο οποίο θα δούμε αρχιτεκτονικά αντίγραφα από όλες τις περιοχές και ιστορικές περιόδους της Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε την τεχνητή λίμνη, την Αψίδα του Θριάμβου με τις επιγραφές των σημαντικότερων μαχών της Ρουμανίας στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Βουλή ή αλλιώς το παλάτι του Τσαουσέσκου, το βασιλικό παλάτι, το Πανεπιστήμιο και άλλα νεοκλασικά κτίρια. Θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας και στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου του Βουκουρεστίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα, Βουκουρέστι – Νέαμτς – Μπακάου – Νέαμτς:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το Βουκουρέστι για την πόλη του Νέαμτς και την ομώνυμη κοιλάδα όπου βρίσκονται τα περίφημα Μοναστήρια της Ρουμανίας στη περιοχή της Μολδαβίας. Μετά από μια μοναδική διαδρομή μέσα από υπέροχο φυσικό τοπίο φτάνουμε στη πόλη Bacau. Από εκεί και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μερικές από τις σημαντικότερες μονές της Ρουμανία. Πρώτος σταθμός μας η μονή του Νέαμτς με τα επιβλητικά κτίρια, στη συνέχεια η μονή Secu όπου θα ξεναγηθούμε στο καθολικό και στο μουσείο, μετά στη μονή Sixastria όπου θα ξεναγηθούμε στο κελί και τον τάφο του γέροντα Κλεόπα Ηλιέ και τελευταίος προορισμός μας η γυναικεία μονή της Αγάπια. Επιστροφή στην πόλη του Νέαμτς το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα, Νέαμτς – Μπρασώφ:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το Νέαμτς για το Μπρασώφ. Μετά από μια ελικοειδή διαδρομή στις οροσειρές της Ρουμανίας η πρώτη μας στάση περιελαμβάνει βαρκάδα στην κόκκινη λίμνη, μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ρουμανίας. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασώφ, την ορεινή γραφική πόλη με τους δρόμους και τα κτίσματα του 18ου αιώνα. Θα περπατήσαμε στα όμορφα δρομάκια της πόλης, θα επισκεφθούμε την Μαύρη Εκκλησία με το περίφημο αρμόνιο και θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το πρώτο τυπογραφείο όπου τυπώθηκε η ρουμανική γλώσσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα, Μπρασώφ – Μπραν – Σινάϊα – Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το Μπρασώφ για τα θρυλικά Καρπάθια Όρη. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα Πράχωβα, ένα από τα ωραιότερα σημεία της εκδρομής, φτάνουμε στο Μπραν. Εδώ βρίσκεται το ομώνυμο κάστρο, όπου έζησε ο αιμοσταγής ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλαντ Τσέπες και τον οποίο ο μύθος συνέδεσε με τον φοβερό κόμη Δράκουλα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Κατά τη διαδρομή δεν θα μπορούσαμε να μην σταματήσουμε στην Σινάϊα. Θα επισκεφθούμε το ανάκτορο των Χοετζόλερν, βασιλιάδων της Ρουμανίας, γνωστό ως Πέλες, το παλάτι της συζύγου του βασιλιά, το μικρό Πέλες, το Πελουσόρ, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης για τις συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτιά του και τη Μονή της Αγίας Τριάδος Σινάϊα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Μέρα, Βουκουρέστι – Σαντάνσκι:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το Βουκουρέστι μέσω Ρους – Πλεβεν, με στάσεις καθοδόν, για τη λουτρόπολη του Σαντάνσκι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Σαντάνσκι αργά το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Μέρα, Σαντάνσκι – Αθήνα:

Μετά το πρωινό μας ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της και αναχωρούμε για Αθήνα μέσω Προμαχώνα. Ενδιάμεσες στάσεις στον Πλαταμώνα και στην περιοχή της Λαμίας και άφιξη στο βράδυ στην Αθήνα.

Φωτογραφίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα
Σχόλια
Share Post

Δείτε Επίσης